Datum objave: 08. Listopad 2016

KREATIVNOST i POSLOVNOSTI:BISTRO "SHE" pogodio "u sridu" uz pomoć Opičene poljoprivredne glazbe

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski bistro SHE ( Šibensku hub za ekologiju) pokazao je danas kako se vrlo jednostavno i efektno može privući pažnja na misiju koju imaš i istodobno napraviti atraktivno događanje koje će privući i one koji na njega nisu ciljano došli. Potvrdili su da je sve u kreativnosti i originalnosti.

Danas su od 11 sati organizirali promociju svog jesenskog jelovnika i prelazak na jesensku sezonu tako što su doveli originalan band OPG ( Opičena poljoprivredna glazba) iz Dubrovnika čiji se repertoar sastoji upravo od pjesama koje ukazuju na zdravu prehranu s porukom „ Dajte nam da znamo što jedemo“što je i misija tog bistroa koji se samo u tri mjeseca od kada radi brendirao kao poželjno mjesto i kod Šibenčana i kod turista. " Šibenik  je pokazao da se  pametno razvija  i promoče održivi razvoj. Nemojmo dopustiti da ponovimo greške nekih drugih sredina koje su podlegle komercijalizmu. Našim programima možemo se oduprijeti diktatu velikih svjetsklih korporacija" , poručila je  pozdravaljajući sve okupljenje dr. sc. Irena Ateljević,  stručnjakinja za održivi razvoj i održivi turizam koja svoje znanje i iskustvo u Šibeniku pretače u konkretne priče kako živjeti i poslovati u skladu s tim postulatima.

„ Željeli smo napraviti nešto za naše Šibenčanke i Šibenčane koji su se vratili „s mora“, iz vikendica, s kupanja na Jadriji i drugih plaža i zajedno s njima proslaviti doček jeseni, zdravih jesenjih proizvoda koje otkupljujemo od naših OPG-ova i promovirati naš jesenski jelovnik“, kaže dr. sc. Irena Ateljević, spiritus movens tog projekta koji je u Šibenik donio novi pristup i poduzetništvu koje se svodi pod nazivnik „društveno odgovorno poslovanje“ i održivi razvoj kroz zdravu ishranu temeljnu na domaćim proizvodima“. Da im je stalo do domaćih gostiju potvrđuju i time što su sva jela, a riječ je o vegetarijanskoj ishrani temeljnoj na domaćim, mediteranskim i šibenskim namirnicama, od danas za njih 20 posto jeftinija.

Taj je projekt prepoznao i šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je također sudjelovao na današnjem eventu„Oduševljen sam atmosferom i ovim poduzetničkim projektom. Dr. sc. Irena Ateljević je dobar primjer kako treba poslovati u povijesnoj jezgri i pokazuje kako priča s turističkom sezonom ne završava. Ona i njezini suradnici ovim eventom pokazuju da namjeravaju poslovati i nakon što je turistička sezona prošla i da znaju osmisliti programe i privući i domaće ljude. Ovaj band me oduševio i već smo ih rezervirali za naš Advent u Šibeniku“, kazao nam je gradonačelnik Burić.

Da su vlasnici SHE pogodili „ u sridu“ pokazao je i razvoj događaja. Kada je event krenuo na njemu su bili samo gosti tog bistroa, ali samo za pola sata cijeli trg se napunio znatiželjnim prolaznicima koji su skakutali su ritmu inspirativne glazbe OPG –a. 

Iz kategorije: Volim Šibenik