Datum objave: 19. Rujan 2016

FOTO: Više od tisuću Šibenčana i 200 turista razgledalo izložbu 'Šibeniče, ti si stina'

Šibenik News
Šibenik News

Izložbu "Šibeniče, ti si stina!" i legendarne topove s otoka Žirja koji su zbog uloge koju su imali u obrani Šibenika i Hrvatske prozvali "Ruža Hrvatska", danas do 14 sati posjetilo je više od 1000 Šibenčana te više od 200 turista.

 

Najbrojniji posjetitelji bili su učenici Turističko - ugostiteljske škole koji su izložbu posjetili organizirano, a imali su sreću da im je o bici za Šibenik i uloži žirjanskih topova govorio Goran Grguričin, jedan od ključnih organizatora obrane Šibenika 1991. godine.


Izložbu "Šibeniče, ti si stina!" na kojoj su izložene fotografije šibenskih ratnih izvjestitelja, fotoreportera i fotografa Ante Baranića, Radovana Gogera, Stanka Ferića, Marine Jurković, Darija perkovića, Visona Polića i Željke Mraković te giacinte Mattiazzi i Alfreda Trojana, u okviru posebnog programa obilježavanja 25. obljetnice bitke za Šibenik organizirale su udruge "Ruža Hrvatska - Žirje" i "Volim Šibenik" u suradnji s Državnim arhivom u Šibeniku i Hrvatskim memorijalno - dokumentacijskim centrom Domovinskog rata iz Zagreba.  

Iz kategorije: Volim Šibenik