Datum objave: 24. Lipanj 2016

Šibenčani iz New Yorka šalju 900 dolara donacije za projekt revitalizacije Martinske

Šibenik News
Šibenik News

Devetsto američkih dolara sjelo je na žiroračun Udruge za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija iz Šibenika. Riječ je o donaciji koju su prikupli Šibenčani s američkom adresom koje je okupio Joško Grbac.

 

Stanovnici New Yorka koji iz bijelog svijeta podržavaju svoj grad su Jozo Lacmanović, Zvonimir Žurić, Ivica Bađim, Šime Škugor – Čapo, Stanko Škugor, Šime Škugor, Marko Glavadanović i Mate Kulušić, a prikupljeni iznos doniran je za potrebe održavanja programa 'LjeTUj na Martinskoj' kojim se nastoji revitalizirati nekadašnje gradsko kupalište – Martinska.


Ova velika i lijepa gesta dokaz je ljubavi prema rodnoj grudi koja se ne zaboravlja ni u prekooceanskim zemljama, a želja da se pomogne koliko i kako se može nadilazi zemljopisne širine i dužine.


Donacija šibenskih Njujorčana pridružena je iznosu Šibenčanke s talijanskom adresom, Jelene Aras koja je početkom travnja tekuće godine, također, za projekt revitalizacije Martinske, uplatila 3.500,00 kuna.


- Svaka mala gura naprijed i zbog toga smo zahvali svima koji su se na bilo koji način uključili i podržali projekt buđenja stare Martinske – poručili su iz Udruge Disco Gimnazija.


No, prema informacijama koje stižu iz Amerike, Šibenčani u New Yorku nisu jedini koji su se uključili svojim donacijama, već se isto radi i u Philadelphiji.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik