Datum objave: 17. Lipanj 2016

Nenad Bach:Šibenik je čudo, zastupljen je čak i u Collier's Encyclopediji

Šibenik News
Šibenik News

Nenad Bach, proslavljeni hrvatski glazbenik i umjetnik, koji je surađivao i snimao albume s Bruceom Springsteenom, Leonardom Cohenom, Allenom Ginsbergom, Lucianom Pavarottiem, Bonoom & The Edge (U2), Brianom Enom, Rickem Dankom (The Band), Vinceom Welnickom (Grateful Dead), Johnom Malkovichem i brojni drugim glazbenicima, glumcima i umjetnicima, posjetio je danas gradonačelnika Šibenika Željka Burića i uručio mu primjerak 21. toma britanske Collier' s Encyxlopediji koji pod slovom Š ima samo jednu riječ, a ta riječ je -  Šibenik.

 

Zanimljivo je da ta Enciklopedija, jedna od najuglednijih i najmeritornijih u svijetu, nema ni jedno drugo slovo koje ne postoji u engleskom pravopisu, osim slova Š. Njen 21. tom otvara riječ Šibenik, a nenad Bach ga je osobnom posvetom darovao gradonačelniku Buriću kao dokaz da je Šibenik čudo, odnosno da je Šibenik grad koji uživa svjetski ugled i značaj te da je u svijetu možda i više cijenjen nego u domovini.


Nenad Bach je na današnjem susretu izvijestio gradonačelnika Burića o tomu što namjerava i kakve performanse priprema tijekom Međunarodnog dječjeg festivala na kojem će voditi glazbenu radionicu.

 

Najavio je zanimljiv i spektakularan glazbeni projekt koji će skrenuti pozornost svjetske javnosti na Šibenik i njegove vrijednosti.


Nakon susreta s gradonačelnikom Burićem, Nenad Bach pridružio se komemoraciji za poginule, umrle i nestale šibenske branitelje u povodu obilježavanja 25. obljetnice 113. šibenske brigade HV-a, a zatim se sastao s Božidarom Grgom, voditeljem Orguljaške ljetne škole koji ga je upoznao s bogatom šibenskom baštinom povijesnih glazbenih instrumenata.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik