Datum objave: 07. Lipanj 2016

FOTO: Tužan dan za košarku, svijet i Šibenik: 23. obljetnica stradanja Dražena Petrovića

Šibenik News
Šibenik News

Na današnji dan 1993. godine u prometnoj nesreći poginuo je Dražen Petrović, košarkaški virtuoz i jedan od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena.
Šibenčani su se Dražena prisjetili polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća uz Draženov spomenik na Baldekinu, te kod Draženovog koša u Preradovićevoj ulici.


- Dražen nije bio samo vrhunski košarkaš, on je simbol generacije i zato je ovaj dan sjećanja na njegov tragični odlazak posebno emotivan svima koji su pratili njegov uspjeh, a osobito Šibenčanima. U blizini su mjesta gdje je Dražen provodio svoje vrijeme- škola, dvorana i njegov dom, danas Spomen-soba; njegujući simbole koji podsjećaju na Dražena i prenoseći priču na mlađe generacije, trajno ćemo čuvati sjećanje na našeg ' malog s Baldekina -  rekao je gradonačelnik Željko Burić, najavljujući i skoro postavljanje tabli na ulazu u grad ' Šibenik- grad Dražena Petrovića'.


Dirljivim riječima Dražena se prisjetio Miro Kotarac, nekadašnji Draženov trener i utemeljitelj omladinske škole Dražena Petrovića koji je istaknuo da su pravo i živo sjećanje na Dražena upravo djeca koja stasaju uz košarku i promiču njegovo ime.


Cvijeće su uz gradonačelnika Željka Burića i zamjenika gradonačelnika Danijela Miletu, položila i izaslanstva: Šibensko- kninske županije- zamjenici župana Zoran Smolić i Tomislav Vrdoljak, predstavnici Zajednice sportova Grada Šibenika i Šibensko- kninske županije, Košarkaškog saveza Šibensko – kninske županije, predstavnici košarkaških klubova te predstavnici Funcuta. Okupili su se i mališani iz šibenskih dječjih vrtića, a klapa Bunari izvela je pjesme „ Život leti, kapetane“ i „ Šibenske uspomene“.

 

Uz obljetnicu tragične smrti Dražena Petrovića, proteklog vikenda odigran je i košarkaški turnir „ Sjećanje na Dražena“ u organizaciji OKK Dražen Petrović, dok će se od 08.- 11. lipnja odigrati i Šibenski dvokorak u organizaciji DSR „ Sport za sve“ 08 Forca Šibenik.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik