Datum objave: 29. Travanj 2016

FOTO & VIDEO: NCP-ovi brodograditelji obavili remont prelijepe jahte 'Selene'

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Radnici NCP Remontnog brodogradilišta Šibenik uspješno su obavili veliki godišnji remont jedne od najljepših i najelegantnijih brodova koji plove Jadranskim morem, luksuzne jedrilice „Selene“.

 

Osim radova na podvodnom djelu jahte, šibenski brodograditelji i remontaši obavili su i servis strojarnice, ventilacije, cjevovoda, navigacijske opreme te uredili i osvježili njen interijera, nadgrađa i nadvodnog djela trupa.

 


Jedrilica „Selene“, koja se nakon porinuća u 2007. godine zvala „Parsifal IV“, duga je 56 metara, široka 11,5 metara, a ima gaz od oko četiri metra.

 

„Selene“ plijeni svojom elegancijom i ljepotom, a u svojoj unutrašnjosti krije luksuz i komfor savršenog glavnog apartman, dvije kabine s bračnim krevetom, dvije dvokrevetne kabine. Može primiti 12 osoba, te ima devet članova posade.

 


Trup ove luksuzne jahte izgrađen je od aluminija. Spada u kategoriju motornih jedrilica jer osim jedara ima i dva dizelska motora koji ukupno imaju oko 2500 konjskih snaga. Njeni spremnici za gorivo imaju kapacitet od 59 000 litara.

 

 

Prve dvije godine nakon što je izgrađena u talijanskom brodogradilištu Perini Navi krstarila je akvatorijem provincije Messina. Dizajn je djelo poznatog dizajnera brodova Rona Hollanda, a po perfomasama spada među sportske jedrilice sposobne za prekooceanske regate.

 


Današnja vrijednost jahte „Selene“ procjenjuje se na oko 27 000 000 eura.
 

 

 

Video

Iz kategorije: Volim Šibenik