Datum objave: 28. Travanj 2016

FOTO:Vođeni šibenskim Galebima: 400 europskih bajkera uskoro stiže u Šibenik

Šibenik News
Šibenik News

Moto klub Galeb iz Šibenika ove godine obilježava deset godina postojanja te tom prilikom organizira višednevni moto susret humanitarnog karaktera koji će opravdati jednom od najjačih europskih humanitarnih akcija Euro Tur 2016 Charity Transport koja se ove godine održava s ciljem pomoći Šibeniku i bosanskohercegovačkom Orašju.

 

Kako je prethodnih dana najavljeno, riječ je o konvoju od 18 kamiona humanitarne pomoći u organizaciji europskih bajkera (Brummi – Hilfe e.V. te Eurobike Charity Croatia te Eurobiker Charity e.V.), a tom prigodom Galebi organiziraju program koji će trajati od 5. do 11. svibnja na prostoru šibenskog TEF-a, nakon čega odlaze put Orašja.

 

 

Humanitarna pomoć namijenjena je Općoj bolnici Šibenik, Domu za starije i nemoćne Cvijetni dom, te Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac.

 

- Od 2013. godine članovi smo Euro bikera i kao takvi sudjelujemo u svim njihovim akcijama koje su se organizirale u Bosni, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Albaniji, Ukrajini, Rusiji. Puno s njima putujemo, a lani se ukazala prilika da dođu u Šibenik – kazao je jedan od bikera, Ante Baljkas.

 

Njemački doktor, inače zaljubljenik u motore i kamione, svojedobno je osnovao klub Brummi – Hilfe koja je uskoro nakon krenula s konvojima humanitarne pomoći, a prošle godine u kolovozu boravio je u Šibeniku kada je posjetio šibensku bolnicu te se na licu mjesta uvjerio što bolnici doista treba, a što će se naposljetku naći u kamionima iz konvoja koje će putem iz njemačkog Bremena do Jadrana pratiti i kolona motorista.

 

Svi oni u Šibenik i Orašje dolaze o svom trošku, a šibenski bajkeri potrudit će se da im u Krešimirovom gradu ništa ne nedostaje te uzvratit gostoprimstvo kakvo su oni diljem Europe i Hrvatske sami osjetili.

 

 

-Kad dođu, dat ćemo sve od sebe da im bude što ugodnije ipak će ovdje ostati tri dana. Ima ćemo panoramske vožnje brodom, izlet u Nacionalni park Krka, na Martinskoj ćemo snimiti milenijsku fotografiju sa Šimom Strikomanom u obliku galeba – kazao je Boris Dragojević, dodajući:


-Očekujemo od 300 do 400 motorista što će ovisiti o vremenu, budući da organiziramo i moto party, dva koncerta na području TEF-a dva dana zaredom za sve motoriste iz grada, županije pa i Hrvatske, očekujemo i puno mladih jer će ulaz biti besplatan.

 

 

Tako će prve večeri, u petak, 6. svibnja, u TEF-u koncert održati Bagatin bend, a večer kasnije nastupaju Keops i Harpun blues bend.

 

Primopredaja humanitarne pomoći bit će održana u jutarnjim satima u ponedjeljak, 9. svibnja, dok bi u večernjim satima istog dana trebao biti održan glazbeno – scenski program i dodjela zahvalnica i poklona sudionicima i organizatorima Euro Tur 2016 Charity Transporta koji će dva dana kasnije krenuti na put prema drugoj destinaciji iz humanitarne akcije – Orašju.

 

 

Poznato je već da će iduće godine europski bajkeri krenuti na put prema Južnoj Africi, a njima će se u tom humanitarnom pohodu pridružiti i šibenski Galebi.

 

 

 

Piše: Snježana Klarić
 

Iz kategorije: Volim Šibenik