Datum objave: 28. Ožujak 2016

Vrhunac prazničkog druženja u Šibeniku uz tradicionalni uskrsni doručak

Šibenik News
Šibenik News

Tradicionalni Uskrsni doručak na otvorenom u Šibeniku održao se i ovog Uskrsnog ponedjeljka uz bogat blagdanski stol u suorganizaciji Turističke zajednice grada Šibenika, Grada Šibenika te Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik.

 

Foto: okupljeno mnoštvo u iščekivanju početka zabavnog programa

 

Tmurno jutro malo koga je obeshrabrilo pa su u gastronomskoj ponudi koju su i ove godine složili članovi Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik na čelu s predsjednikom Antom Radićem, uživale brojne šibenske obitelji, prijatelji i poznanici.

 

 

- Primite ovaj stol kao jedan dar obrtnika svojim sugrađanima i svojemu gradu. Posebno čestitamo i posebno smo se pripremili za ovu svečanu obljetnicu 950 godina spomena grada Šibenika te smo se pojavili danas u velikom broju i s jakom ekipom ugostitelja – kazao je Radić okupljenim Šibenčanima, malim i velikim gostima blagdanskog stola na kojemu se našlo pršuta, sira, pancete, kuhanih jaja, pogača, slatkog i slanog.

 

 

Uskršnjem blagovanju za stolom pod nebom svakako je pridonijela i tradicionalna fritaja spravljena od 1.500 jaja i nekoliko kilograma šparoga čiji su se miri širili Trgom Pavla Šubića ispred zgrade Županije na šibenskoj obali.

 

 

Program prazničkog druženja upotpunila je Šibenska narodna glazba uz pratnju Šibenske gradske straže, Šuština te šibenskih mažoretkinja. Svakako najdojmljiviji nastup pripao je mališanima iz etno igraonice Balarin te dječji zbor Cvrčak.

 

Foto: Budnica Šibenske narodne glazbe kao i svakog prazničkog dana u Krešimirovom gradu

 

U glazbenom dijelu programa okupljene Šibenčane pjesmom su počastili još i zbor Sv. Mihovil te klapa Sebenico.

 

Foto: Šibenska gradska straža


Dobro raspoloženim sugrađanima, jer, unatoč relativno ružnom vremenu,ipak je neradni ponedjeljak, obratio se i gradonačelnik Šibenika, Željko Burić.


- Želim vam da s optimizmom gledamo ispred sebe, da se dogodine ponovno družimo na istom mjestu oboružani optimizmom i vjerom u bolju budućnost. Živjeli! – kratko je poručio gradonačelnik Burić.

 

Foto: Uskrsna pisanica s tvrđave Barone ušla je u program obilježavanja 950.godišnjice 

 

Ispred zgrade Županije stanovnici Krešimirovog grada mogli su se na svoje oči uvjeriti u kreativnost najmlađih sugrađana te pogledati uskrsnu pisanicu koju je izradio poznati šibenski dizajner nakita i umjetnik Danijel Hrg, a koju su u jutro na Veliku subotu ukrasili mališani na tvrđavi Barone. 


 

Iz kategorije: Volim Šibenik