Datum objave: 26. Ožujak 2016

Sve boje Uskrsa: Veselo blagdansko jutro na šibenskoj tvrđavi Barone

Šibenik News
Šibenik News

U potrazi za blagdanskim radostima na Veliku subotu dio Šibenčana, uglavnom onaj s djecom, baš kao i obitelji – gosti grada uputio se prema tvrđavi Barone gdje je u prvoj polovici dana organizirana prava mala uskrsna igraonica za najmlađe.

 

Djelomično oblačno ili, optimističnije rečeno, djelomično sunčano vrijeme nije obeshrabrilo nikog u penjanju do tvrđave s najljepšim pogledom na grad i u prilici da se uživa u prvom prazničkom vikendu ovog proljeća.

 

Foto: Divovska pisanica kojoj ni mali ni veliki nisu odoljeli

 

Potraga za čokoladnim jajima, trka s jajima te vrhunac – jutarnje oslikavanje ogromne pisanice svakako su izmamile osmijehe na brojna dječje lica koja su na svježem zraku uživala u jutru po njihovom guštu.

 

Foto: U redu za natjecanje u trčanju s jajima


Oslikavanju divovske pisanice autora poznatog šibenskog dizajnera nakita i umjetnika, Danijela Hrga nije odolio nijedno dijete, a upravo izazivanje djece na umjetničko stvaralaštvo i dobru zabavu bila je ideja umjetnika. Veličina pisanice, kazat će Hrg, nije važna, koliko je važno da se djeca pri bojanju dobro zabave.

 

Foto: Boja koju su djeca rukama nanosila na pisanicu ili uživanje

 

Upravo tako je i bilo, a svi oni koji jutros nisu vidjeli konačan rezultat, pisanicu obojanu dječjim rukama moći će vidjeti već na Uskrsni ponedjeljak ispred zgrade Županije prilikom održavanja Uskrsnog doručka.

 

Foto: Papir, drvene boje i flomasteri na usluzi najmlađima


Ovim putem čestitamo malim pobjednicima, Željki i Peri koji su se pokazali najmirnije ruke, odnosno najspretnijeg oka te se nadamo kako je jutarnji program na Veliku subotu 2016. tek početak jedne lijepe priče koja će se na Baroneu ponavljati iz godinu u godinu.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik