Datum objave: 24. Veljača 2016

Donacija JU NP Krka za djecu Hrvatske putem UNICEF-a

Šibenik News
Šibenik News

Nakon rekordne turističke sezone u 2015. godini, javne ustanove „Nacionalni park Krka“ i „Nacionalni park Plitvička jezera“ odlučile su dio svojih rastućih godišnjih prihoda uložiti u programe koji poboljšavaju živote djece u Hrvatskoj, s naglaskom na podršku najmlađima i najranjivijima.


Potpisivanjem ugovora o donaciji između JU „NP Plitvička jezera“, JU „NP Krka“ i UNICEF-a, javne ustanove priključuju se rastućoj obitelji čuvara djetinjstva, koji svojim donacijama brinu da sva djeca u Hrvatskoj dobiju priliku odrasti u zdrave i sretne osobe. U povodu potpisivanja ugovora, predstavljena je i izložba o Održivim ciljevima razvoja učenika Osnovne škole Voltno.

 


- Zadovoljstvo je kada uložen trud rezultira tako sjajnim rezultatima, kao što je to bilo u prošloj turističkoj sezoni. Svoje zadovoljstvo želimo podijeliti, a rezultate umnožiti. Uz brojne lokalne inicijative i humanitarne akcije, ovom donacijom uvećavamo dobre rezultate u korist najranjivije djece širom Hrvatske - poručila je ravnateljica JU „Nacionalni park Plitvička jezera“ Natalija Božičević prilikom potpisivanja ugovora.

 


- Očuvanjem prirode postižemo najvažniji dio svoje zadaće, no brigom o generacijama koje će nastaviti tamo gdje smo mi stali, ulažemo u zajedničku sadašnjost i budućnost. Svjesni svoje društvene odgovornosti ponosni smo partneri na ovom projektu i pohvaljujemo veliko humanitarno djelovanje koje UNICEF već desetljećima uspješno provodi - izjavio je ravnatelj JU „Nacionalni park Krka“ Krešimir Šakić.

 


Donacijom UNICEF-u obje ustanove koje već niz godina podržavaju lokalne projekte za djecu, šire doseg skrbi za djecu na cijelo područje Hrvatske, a UNICEF dobiva novog saveznika za unaprjeđivanje prava djece, osobito najranjivijih skupina.


- Od srca zahvaljujemo što su obje institucije koje svijet prepoznaje po bogatstvu prirodne raznolikosti prepoznale važnost ulaganja u djecu. Znamo da uz pojedine projekte koji poboljšavaju živote djece, trebamo i sustavna i kontinuirana ulaganja za djecu koja žive u drugačijim uvjetima – daleko od usluga i mogućnosti. Sa svoje strane obećajemo sedmerostruk povrat na ovo ulaganje - poručila je prilikom potpisivanja Valentina Otmačić, predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku.


Istraživanja provedena u SAD-u pokazala su kako se ulaganja u ranjive skupine djece u ranoj dobi društvu vraćaju sedmerostruko.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik