Datum objave: 20. Siječanj 2016

FOTO Izašao je novi broj novine Volim Šibenik - evo što vam donosimo

Šibenik News
Šibenik News

 

U prodaji je novi broj novine Volim Šibenik koja vam donosi zanimljive teme iz šibenske povijesti i sadašnjosti. U ovom broju novine Volim Šibenik pročitajte:

 

Kako je 1914. godine u Šibenik stigao tango i kako su zanosne Šibenčanke prihvatile damske tango narukvice koje se nose na nozi iznad koljena?

Kako su Šibenčani Zdenko Brusić, Zlatko Gunjača i Dalibor Martinović otkrili haremsko blago turskog sultana Murata III. koje je 384 godine ležalo na dnu mora?

Tajna slasnih šibenskih makarona na vreteno

 Makaroni na vreteno koje su prije stotinu godina pravile šibenske domaćice imali posebnu spiralnu teksturu kako bi bolje upijali i zadržavali toć.

Stella Čuturić, pjevačica anđeoskog glasa, likovna umjetnica i pedagog, Bosanka koja voli Šibenik i odlično se snalazi u dalmatinskoj klapskoj pjesmi: Sve što radim radim iz ljubavi i zbog dobrih ljudi

Mira Lepur, akademska glazbenica, profesorica klavira, stručnjakinja za međunarodne odnose, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko – kninske županije: Malo je toga što se može usporediti s osjećajem zadovoljstva kojeg donosi rad na razvitku i boljitku svoga zavičaja

Zavičajni putopis Jose Gracina: Krune Burnjeg Primoštena – tamo gdje se lebdi nad ljepotom kao galeb nad pučinom

Ništa nije slađe od domaće šibenske spize
Tražimo najbolji recepte za pravu, domaću šibensku spizu od domaćih sastojaka
Domaći trgovački lanac „Djelo“ i udruženje hrvatskih trgovačkih kuća „Ultra“ nagrađuju potrošačkim bonom vrijednim 200 kuna čitatelje časopisa „Volim Šibenik“ koji pošalju najbolje i njima najdraže recepte za pravu, domaću šibensku spizu koja se može pripremiti od mesa, ribe, peradi, jaja, sira, ulja i povrća hrvatskih i domaćih lokalnih proizvođača iz Šibensko – kninske županije i Dalmacije, koje nude „Djelo“ dućani i mesnice.
Recepte treba slati elektroničkom poštom na dresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili starom dobrom poštom na adresu Udruga „Volim Šibenik“, Dobrić 6, 22 000 Šibenik.
Imena dobitnika bit će objelodanjena na Radio Šibeniku i portalu sibeniknews.com odnosno mok.hr.

Udruga „Volim Šibenik“ redakcija časopisa „Volim Šibenik“ i uredništvo glazbeno – zavičajne emisije Radio Šibenika „Volim Šibenik“ u povodu obilježavanja spomendana Šibenika, 950. obljetnice prvog spomena njegovog imena raspisuju:

NATJEČAJ
„JA TE VOLIM NA SVOJ NAČIN“
ŠIBENIK U STIHU - NAJLJEPŠA PJESMA O ŠIBENIKU
Pozvani su sudjelovati svi koji vole Šibenik.

I još:
-Humor u Šibeniku nikada nije bio šala,
-Vijesti iz povijesti – zaboravljeno bombardiranje Šibenika 1916. godine
-Intimna povijest Šibenika. Tko je snimio prvu šibensku erotsku fotografiju?
-Referendum o najljepšoj šibenskoj pjesmi svih vremena
-Malo naprid malo nazad – kako je i zašto Jadrija prije 80 godina bila najbolje, najljepše i najmodernije kupalište u Dalmaciji
-Jeste li znali tko je ikada objavio prvi mali oglas za prodaju polovnog automobila?

 

Novinu Volim Šibenik možete kupiti u svim prodavaonicama lanca Djelo po cijeni od 7 kuna. Volim Šibenik - novina koja Šibenik voli javno! 

Iz kategorije: Volim Šibenik