Datum objave: 17. Listopad 2015

"Drniški Mark Zuckerberg" - Ivan Rakić osmislio prvu studentsku mrežu u Hrvatskoj

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Ivan Rakić, 19-godišnjak iz Pakova Sela, malog naselja od svega 200-tinjak stanovnika udaljenog 10 km od Drniša, ovih dana priprema za puštanje u pogon prvu hrvatsku studentsku mrežu IVRA. Ivana smo već upoznali kao vlasnika prve hrvatske društvene mreže, ali kao i prvaka hrvatske na natjecanju u pomorskoj nautici. Za taj uspjeh nagradio ga je i sam ministar prosvjete Vedran Mornar, a kad se Ivan našao s njim pričao mu je o nečem sasvim drugom - prvoj hrvatskoj studentskoj mreži. Mladi Pakovčanin samouki je web programer, a IVRU je pokrenuo s idejom o društvenoj platformi namijenjenoj isključivo za studente koja će biti korisnija od drugih takvih mreža, kao što je Facebook.

"Promatrajući godinama najpopularnije društvene mreže na internetu, i uvidom u to da jedan Facebook ne može u potpunosti zadovoljiti studenta, Facebook pruža jako puno i previše, a jako malo onog što studentu treba. Studenti imaju grupe na Facebooku i stanice fakulteta, kolege s faxa i što još? Nema više ništa. Jako je popularan ali ne zadovoljava studentske potrebe. IVRA Studentska mreža istražuje sve što studentu treba. A cilj je spojiti studente cijele HR, spajati studente istih interesa i povezivati ih po grupama istih fakulteta i smjerova, omogućiti studentu laki pronalazak stanova i drugih korisnih informacija. Mreža je kategorizirana tako da studentima iz jednog grada se prikazuju oglasi, događaji, stanovi, repeticije i ostalo, samo iz toga grada. Oglasi iz drugih gradova neće biti prikazani zajedno, već pojedinačno svaki oglas priklonjen gradu kojem pripada. Cilj je da se IVRA nakon Šibenika proširi i na druge gradove u Hrvatskoj, a u budućnosti i na strano tržište" pohvalio nam se Ivan mogućnostima mreže koja je za sada namijenjena samo za studente Veleučilišta u Šibeniku.

Ovo je za sada doduše samo beta verzija mreže preko koje Ivan još uvijek testira sustav i popravlja neke greške. Kaže da je on sam napravio nešto manje od polovice koda, te da je surađivao sa stranom tvrtkom koja mu je pomogla da mreža poprimi trenutni izgled. Kao i sve danas, mreža ne može postići svoj puni kapacitet bez konkretnih financijskih sredstava, zato je Rakić u potrazi za jakim investitorima koji bi onda pomogli da se ostvari cilj na nacionalnom nivou. Bez obzira na to, već sad IVRA nudi mnoštvo mogućnosti i olakšica za studente koji su registrirani.

"Sada trenutno nudimo pronalazak stanova po želji, pronalazak cimera, repeticija i ocjena drugih studenata za određenog profesora koji nudi repeticije, predaja oglasa (kupujem/prodajem/nudim/tražim), učitavanje skripti i preuzimanje skripti. Pronalazak poslova koji poslodavac objavi ciljano na studenta, popis događanja u županiji te popuste u dućanima i kafićima (Caffe Bar URBAN Dalmare, Levis, Di Caprio, Inside Club, caffe bar Still, caffe bar Perla, Baš Burek...). Očekujem još nekoliko objekata u Šibeniku koji će nuditi popuste isključivo za IVRA studente" pohvalio se ambiciozni vlasnik IVRA-e.

 

Ova naljepnica nalazit će se na vratima objekta koji nude popuste samo za IVRA studente.

"Pozivam sve objekte koje žele davati popuste IVRA studentima, da se jave na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., imaju reklamu na studentskoj mreži dok traje ugovor" otvoren je Ivan za suradnju u cilju što većeg broja popusta za svoje korisnike.

Registracija na studentsku mrežu je besplatna i jednostavna za sve studente šibenskoj veleučilišta, a popusti za sve IVRA studente moći će se iskoristiti već od sljedećeg tjedna. Sve detaljne informacije potražite na OVOM LINKU.

Iz kategorije: Volim Šibenik