Datum objave: 01. Listopad 2015

FOTO Dogradonačelnik Penđer zasukao rukave i uhvatio se motike - akcija uređenja OŠ Tina Ujevića

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Prije par minuta posađene su i zadnje sadnice raznolikog cvijeća u vrtu osnovne škole Tina Ujevića. Uređenje prostora oko škole organizirala je udruga Mladi u EU u sklopu svoje akcije "Pokrenimo zajednicu". Tako su volonteri šibenske udruge zadnjih tjedana marljivo okopavali zemlju, sadili nove biljke, uređivali okoliš, pituravali ograde i brusili i lakirali klupe. Danas su medijima pokazali rezultate svoga rada i prezentirali projekt.

"Ovo je primjer dobre prakse, suradnja između udruge, škole i lokalne samouprave. Konkretna akcija s vidljivim rezultatima. Projekt je financirala zaklada Kajo Dadić iz Splita, a naši volonteri su obavili fizički dio posla. Super izgleda sve skupa na kraju" pohvalio se Martin Mrša, predsjednik udruge Mladi u EU.

Ravnatelj škole Vladimir Braica iskazao je zadovoljstvo što je baš njegova škola izabrana za projekt koji se realizira samo jednom godišnje, a dogradonačelnik Nikica Penđer kazao je kako je sretan što je mogao pomoći u ovakvoj akciji. Nakon kratkog nagovaranja i sam je uzeo motiku u ruke i posadio par sadnica šarenog cvijeća.

A kako je to sve skupa danas izgledalo i kako sad izgleda okoliš oko škole Tina Ujevića pogledajte u fotogaleriji u nastavku.

 

 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik