Datum objave: 04. Prosinac 2011

Srbi stigli organizirano na glasovanje iz Srbije

Diana Ferić
Diana Ferić

Glasači iz Srbije stigli su s 21 autobusom, a povratak u Srbiju predviđen je danas navečer. Put im je bio besplatan, a troškove su pokrile udruge i asocijacije iz Beograda – potvrdio nam je kninski dogradonačelnik iz redova srpske nacionalne manjine, Željko Džepina., piše Slbodna  Dalmacija.

Svi Lastini autobusi skojima su birači pristigli parkirani su na Vedrom polju nekoliko kilometara udaljenom od Knina. 

Pristigli glasači iz Srbije koje smo pronašli u gradu mahom nisu bili raspoloženi za ragovor i davanje izjava. Svi oni ipak će iskoristiti dolazak za obilazak svojih kuća u Kninu ili u obližnjim selima.

- Što da vam kažem, došao sam glasati, a obići ću i kuću na selu. Došli smo su subotu ujutro i prijevoz nismo plaćali. Nemam puno vremena jer večeras putujemo nazad za Srbiju – kazao nam je jedan od glasača koji je došao u Knin organiziranim prijevozom.

Hrvatski građani srpske nacionalnosti na biračkim mjestima će odlučiti hoće li glasovati za manjinsku listu u XII. Izbornoj jedinici ili za građansku listu u IX. Izbornoj jedinici.Svi oni su na predizbornim skupovima SDSS-a dobili preporuku da glasuju za građansku listu u IX. Izbornoj jedinici kako bi srpska nacionalna manjina u novom sazivu Sabora imala četiri zastupnika umjesto dosadašnja tri koja su im praktično zajamčena kroz manjinsku listu u XII. Izbornoj jedinici. , prenosi iz Slobodne Dalmacije.

 

Foto: Slobodna Dalmacija

 

 

Iz kategorije: Vijesti