Datum objave: 26. Rujan 2011

Index.hr o izdvajanju za gradnju crkava

Diana Ferić
Diana Ferić

Državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Karlo Gjurašić u samo tjedan dana potpisao je šest ugovora kojima ministarstvo koje vodi Božidar Pankretić donira Crkvi do milijun državnih kuna i to od Šibenika, Knina, Zadra pa sve do Dubrovnika, piše Index. hr.

Tako je prošlog tjedna Gjurašić potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje crkve sv. Paškvala u Tinju u iznosu od 200.000 kuna s generalnim vikarom Zadarske nadbiskupije don Milivoj Bolobanićem. Gjurašić je potom potpisao i sufinanciranje župne kuće u Pakoštanima u iznosu od 150.000 kuna.
Tjedan hodočašća?

Prije tri dana tajnik Gjurašić sa župnikom Župe sv. Mihovila Arhanđela u Zatonu, don Antom Bošnjakom potpisao je ugovor o sufinanciranju izgradnje vjeronaučne dvorane za crkvu Gospe od zdravlja u Raslini, ukupne vrijednosti 130 tisuća kuna.

Nakon toga potpisao je ugovor vrijedan 75 tisuća kuna koji se ulaže u u obnovu crkve sv Lovre u Koprnu a koji je potpisan sa župnikom župe sv Jurja u Unešiću fra Lukom Delićem. Sa sto tisuća kuna a sto tisuća kuna financira se sanacija crkve sv. Mihovila u Kijevu, da bi danas u Dubrovniku potpisan Ugovor o sufinaciranju radova na sanaciji krovišta samostanske crkve svetog Dominika vrijedan 100 tisuća kuna. Ugovor su potpisali prior Dominikanskog samostana svetog Dominika u Dubrovniku padre Marko Bobaš i državni tajnik Karlo Gjurašić.
Ministarstvo crkvenog razvoja

Inače ministarstvo zaduženo za regionalni razvitak Hrvatske godišnje ulaže 70 milijuna kuna u crkvena dobra. To je novac kojeg Crkva dobije od države mimo zagarantiranih 350 milijuna kuna godišnje iz proračuna RH.

Iz kategorije: Vijesti