Datum objave: 17. Rujan 2011

Mini Morris: Krepa jednom mjesečno, ali vlasnici ga obožavaju

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Zašto je Mini Morris više od auta uvjerili smo se danas na šibenskoj rivi gdje je izloženo dvadesetak primjeraka tih kultnih engleskih automobila u sklopu skupa klasičnih Mini Morrisa koje je organizirao Mini klub Šibenik.
„U naš Mini Morris utrpamo se žena, dvoje djece i ja, a stane i nosiljka te dječja oprema. On mi je jedini auto, dnevno s njim pređem 50-ak kilometara“, kaže Toni Vranjić, tajnik Mini kluba Šibenik i pasionirani obožavatelj ove automobilske legende. O kupnji je razmišljao 15 godina, a prije dvije godine se odvažio i od tada mu je Morris svakodnevni užitak ali i gnjavaža. „Auto „umre“ u prosjeku jednom mjesečno. Nije teško nabaviti rezervne dijelove koji se mogu naručiti preko interneta, najveći problem je naći majstora koji zna popraviti ovakav auto“, kaže.
U Šibeniku postoji sedam vlasnik Mini Morrisa, od čega ih petoro koristi auto u svakodnevnom životu. Na današnjoj izložbi sudjeluju uglavnom vozači iz Hrvatske, regija je ove godine zakazala, no cilj Mini kluba je da ovi šibenski auto susreti postanu tradicionalni. Vranjić kaže da je klub osnovan upravo radi ovakvih skupova, prva izložba održana je lani na Poljani u čast poznatog šibenskog automobilista Ive Šarića Bare, koji je među prvima doveo Mini Morris u Šibenik i bivšu Jugoslaviju.
Nakon izlaganja automobila sudionici će svoje ljubimce provozati po gradu, nakon čega slijedi večera i izlet iznenađenja za sve sudionike. Sutra Mini Morrisi odlaze u Zadar čime završava službeni dio ovogodišnjeg susreta.
U organizaciji skupa Mini klubu Šibenik pomogli su TZ Grada Šibenika, Grad Šibenik, Županija Šibensko-kninska i Camping resort Solaris.

Iz kategorije: Vijesti