Datum objave: 10. Kolovoz 2011

Ispitane školske kolegice Antonije Bilić, još nema novih dokaza

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Saslušanjem dviju školskih kolegica Antonije Bilić na Županijskom sudu u Šibeniku nastavljena je istraga protiv Dragana Paravinje. Djevojke su govorile o odnosima s Antonijom, njenim kretanjima na dan nestanka i školskim uspjesima, a današnja svjedočanstva nisu direktno vezana za istražni postupak, kazao je nakon svjedočenja Paravinjin odvjetnik Branko Baica.
Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić danas se nije pojavio na saslušanju, a u telefonskom razgovoru novinarima je poručio da još radi na  novim dokazima koje je najavio dan ranije. Ponovio je da će tražiti novo ispitivanje Dragana Paravinje ukoliko nove dokaze odluči dostaviti sudu.  Istražni sudac Igor Ninić najavio je nastavak istrage u petak kada će se saslušati još jedan svjedok koji je 7. lipnja vidio Antoniju Bilić na Čikolskom mostu.
Upitan za najavljenu rekonstrukciju Bajica je rekao kako je neće biti jer Paravinja negira počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva, a okolnosti nestanka Antonije Bilić još nisu utvrđene pa se nema što rekonstruirati. 
Dodao je kako zahtjev za ispitivanjem Paravinje u vezi ubojstva srbijanske novinarke još nije stigao. „Takav zahtjev mogao bi biti problem jer uvjet izručenja je takav da se izručuje za konkretan postupak,u ovom slučaju Paravinja je privremeno izručen Hrvatskoj zbog istrage vezane za Antoniju Bilić. U slučaju ubojstva novinarke se radi o drugačijem postupku koji nije obuhvaćen rješenjem o izručenju iz BiH. Pitanje je hoće li naša policija tražiti dozvolu za ispitivanje od bosanskih vlasti“, zaključio je Baica. 

Iz kategorije: Vijesti