Datum objave: 05. Srpanj 2011

Zavirite u obiteljske albume i pronađite slike Banja!

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani će se ponovno kupati u srcu svog grada moto je prezentacije  Idejnog projekta buduće gradske plaže Banj koji će 13. srpnja gradska uprava predstaviti  široj javnosti na događanju u Gradskoj knjižnici u Šibeniku. Osim  animacije i plakata tog idejnog projekta bit će izložene  fotografije  nekadašnje plaže Banj na kojoj su se kupali Šibenčani u razdoblju između  dva svjetska rata kao  i neposredno nakon 2. svjetskog rata kako bi se prikazala duga kupališna tradicija u Šibeniku. U želji da ta izložba bude  što bogatija i vjerodostojnija gradska uprava poziva sve  Šibenčane  da zavire u svoje obiteljske albume i  da se, ako u njima pronađu neku fotografiju koja ima veze s kupanjem na Banju i uopće kupališnom tradicijom u Šibeniku, uključe u ovu izložbu. Dobrodošle su bilo koje fotografije vezane uz nekadašnju plažu Banj, odnosno fotografije kupača, rekvizita za kupanje, kao i sadržaja na plaži, a sve što trebate napraviti je  nazvati kontakt telefon Ured gradonačelnika 022 431 010 i dogovoriti  se o ustupanju fotografija za tu izložbu.
Uređenje moderne plaže  s istim nazivom BANJ inicirala je gradska uprava želeći  oplemeniti taj, sada devastirani  prostor,  ali i stvoriti novi atraktivni sadržaj koji će pomoći revitalizaciji povijesne jezgre i Šibenik učiniti pravim turističkim gradom okrenutim moru.  To je i projekt kojim će se vrlo brzo ostvariti san generacija Šibenčana  - da se mogu okupati u srcu vlastitog grada, a postat će i kultno okupljalište mladih na otvorenom jer  će na imati na raspolaganju niz atraktivnih sadržaja.  Buduća šibenska plaža  Banj privući će i turiste jer  svatko tko na nju stupi imat će  privilegiju  gledanja starog Šibenika iz najljepše vizure !
Uređenje plaže na tom, sada uništenom  i nepristupačnom dijelu šibenske obale,  inicirala je  aktualna gradska uprava. Odazvala se poznata šibenska arhitektonska tvrtka ARX koja je za vrlo prihvatljivu cijenu izradila idejno riješenje, a  sada i Idejni projekt  koji  je na kreativan i praktičan način predvidio  sve sadržaje koje bi ta buduća plaža, kao mjesto druženja Šibenčana svih generacija, trebala imati. Na temelju njega bit će zatražena lokacijska dozvola. Plaža će biti  uređena do lipnja 2012. godine, a cjelokupni sadržaji najkasnije do ljeta 2013., ističu u gradskoj upravi.

Iz kategorije: Vijesti