Datum objave: 24. Lipanj 2011

Oproštajno pismo osumnjičenog za nestanak Antonije Bilić

Diana Ferić
Diana Ferić

Još nisu priopćeni rezultati  vještačenja tragova koji su  uzeti  iz kamiona  u kojem je prema pretpostavci bila nestala  Antonija Bilić, a sve informacije danas  su sumjerene na 43- godišnjeg  Dragana  Paravinju za kojeg s esumnja da je vozio taj kamion. Pronađeno je njegovo  oprođtajno pismu u kojem je, kako ptenosi indeks.hr, napisao da Antoniju Bilić policajci trebaju tražiti u crnom Mercedesu u banjolučkom naselju Zalužani. Policijska potraga za odbjeglim vozačem u šumi na obroncima planine Motajice kod Srpca u Republici Srpskoj nastavila se i danas.
Danas oko 12 sati je rođakinja Dragana Paravinje, Rada Vidović, pronašla oproštajno pismo u zgradi udaljenoj 200-njak metara od kuće njegovog ujaka. U pismu je napisao da će se ubiti, jer njegov život nema smisla. Pronađeni su i pokidani kablovi pa se sumnja kako je odbjegli kamiondžija već mrtav, piše sarajevo-x.com.
"Tražite je u crnom Mercedesu"

Pismo je pronađeno u kupaonici kuće čija vlasnica je Rada Vidović. Paravinja je u njemu napisao da će se ubiti "kako bi spasio sebe i obitelj". Iz sadržaja pisma se može zaključiti i kako je Paravinja gledao sinoćnje informativne emisije. Rada Vidović tvrdi da se bjegunac nije skrivao kod nje. Nezavisne novine pišu i kako u pismu Paravinja tvrdi da nema ništa sa nestankom Antonije Bilić.
U pismu je Paravinja spominjao Ovčaru, Slavoniju i rat, a u zadnjoj rečenici je možda ostavio i trag za policiju u potrazi za Antonijom Bilić. "Ako je pronađete, tražite je u crnom Mercedesu u naselju Zalužani", napisao je odbjegli vozač. Antoniju policija navodno treba tražiti u naselju Zalužani u Banjoj Luci, a Mercedes ima beogradske tablice. Policija je nakon pronalaska pisma počela pregledavati kuće u blizini kuće Paravinjinog ujaka Jakova Vidovića. Nezavisne novine pišu kako je Paravinja iz Zagreba u Donje Srđeviće donio i ronilačko odijelo. Navodno je, kada bi ga pitali što će mu ronilačko odijelo, odgovarao da će mu trebati.
U Donje Srđeviće je danas sa helikopterom došao ministar MUP-a Republike Srpske Stanislav Čađo. Izjavio je da će potraga za odbjeglim vozačem Draganom Paravinjom sigurno biti uspješno završena i to vjerojatno danas. Čađo je kazao da se nesmanjenom žestinom nastavlja potraga u koju su uključeni i psi tragači, kao i specijalne policijske snage, odnosno pripadnici Jedinice za podršku CJB Banja Luka. Detaljno se pretražuje teren u općinama Srpac, Derventa, Laktaši i Gradiška. Dodao je kako je Paravinja u šumu otišao u žurbi i sa sobom nije ponio mobitel ili bilo što drugo što bi mu moglo pomoći u skrivanju. Ne vjeruju da je vozač naoružan.

U Banja Luku stigao zamjenik direktora hrvatske policije

Demantirao je informaciju da im je hrvatska policija dojavila o dolasku Paravinje u Srbac, no nije želio niti reći tko je izvor tog vrijednog podatka. U Banja Luku je danas stigao i zamjenik direktora hrvatske policije Milijan Brkić.
Ministar je kazao da je traganje za bjeguncem trajalo do sinoć u 2 u noći, a nastavilo se danas u jutarnjim satima. "Dragan Paravinja još uvijek nije lociran", kazao je Čađo. Paravinjina supruga Milijana se još uvijek nalazi u policijskoj postaji u Srpcu, a danas u 16 sati će biti odlučeno hoće li biti puštena na slobodu.

Sinoć oko 22 sata su se začuli pucnji iz šume u kojoj se nalazi vozač kamiona koji se dovodi u vezu s otmicom 17-godišnje Drnišanke Antonija Bilić, pišu banjalučke Nezavisne novine. Glasnogovornice MUP-a RS Mirna Šoje jutros nam je rekla kako niti noćas nije uhićen odbjegli vozač Dragan Paravinja. "Potraga je nastavljena i blokirano je cijelo područje na kojem se skriva bjegunac", kazala je za Index Mirna Šoja te je demantirala informaciju Nezavisnih novina da su se sinoć iz šume čuli pucnjevi.
U potragu će se danas priključiti i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a RS. Jutros je potraga za Paravinjom još intenzivirana, a centar potrage je selo Donji Srđevići, gdje živi Paravinjina rodbina, no pretražuje se i šire područje oko Srpca.
Dok se ujak pozdravljao sa policajcima, Dragan Paravinja je pobjegao
Paravinjin ujak Jakov Vidović ispričao je Nezavisnim novinama da je vozač sa suprugom u selo došao u utorak nakon 12 godina te da ga je iznenadio, jer se dugo nisu vidjeli. "Htjeli su ići u srijedu navečer, ali sam ih zadržao da još malo ostanu", ispričao je Vidović te dodao kako su jučer ujutro u dvorištu pili kavu.

"Oko 10 sati sam vidio policijski automobil koji je išao prema kući.Očekivao sam prijatelje policajce, jer smo dogovorili izgradnju lovačke čeke", nastavio je Vidović te dodao kako je vidio da to nisu oni tek kada su izašli iz automobila. On je otišao do ulaza u dvorište pozdraviti se sa policajcima, dok je Dragan ustao i otišao prema kući.

"Da sam znao za tjeralice, rekao bih mu da se prijavi"

Čudno mu je bilo što su ga policajci odmah pitali za njega i rekli mu da čekaju nalog za pretragu kuće. "Rekao sam im da ne treba nikakav nalog i neka slobodno uđu, a mislio sam da je Dragan još u kući. No, njega nije bilo, otišao je iza kuće i nestao", kazao je vozačev ujak Jakov Vidović.

"Ne mogu vjerovati da bi on tako nešto mogao učiniti djevojci. Nisam znao za tjeralice iz Srbije i BiH, a da sam znao, savjetovao bih mu da se sam prijavi", kazao je Vidović.

 

Iz kategorije: Vijesti