Datum objave: 24. Lipanj 2011

Ekološka radionica za najmlađe na festivalu

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Četrdesetak mališana u dobi od tri do devet godina u sklopu likovne radionice za namlađe na Dobriću svako jutro oslikava kutije namijenjene odvojenom prikupljanju otpadnog papira. Nakon završetka MDF-a kutije će biti izložene u prostoru šibenske gradske knjižnice, a potom u svojoj pravoj funkciji u jednoj od javnih gradskih institucija.
Radionicu pod umjetničkim vodstvom Ivone Pelajić i Antonia Šunjerge sponzorira Gradska čistoća Šibenik u okviru edukativnog dijela projekta RCGO Bikarac i projekta odvojenog prikupljanja otpadnog papira.
„Kartonske kutije osnovno su sredstvo u projektu odvojenog prikupljanja papira. Želja nam je da oslikane i vesele, privuku pažnju i potaknu ljude na odvojeno prikupljanje papira. Istovremeno, tijekom radionice, djeca će se kroz igru i zabavu upoznati s važnošću zaštite prirode.“ izjavio je Stipe Tomičić, direktor Gradske čistoće Šibenik
Zdenka Bilušić, voditeljica radioničkog programa MDF-a također je izrazila zadovoljstvo postignutom suradnjom: „Svako ulaganje u edukaciju djece o zaštiti prirode višestruko se vraća u godinama koje dolaze. Djeca obožavaju igre i priče o zaštiti prirode. Dječji festival je događaj koji svi vole i pamte te mu se uvijek iznova vraćaju. Gradska čistoća svojim je sudjelovanjem napravila lijepu gestu.“
Popularizacija odvojenog prikupljanja papira dio je projekta uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom i izgradnje RCGO Bikarac, a cilj je proširenje broja domaćinstava koji su obuhvaćeni organiziranim prikupljanjem otpadnog papira s 15 na 30 tisuća. Ukupna vrijednost investicije u projekt RCGO Bikarac je 8,82 milijuna eura.
 

Iz kategorije: Vijesti