Datum objave: 21. Lipanj 2011

Šibensko Kolo otputovalo u Makedoniju

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko pjevačko društvo Kolo otputovalo je danasu Makedoniju gdje će održati dva cjelovečernja koncerta. U petak, 24. lipnja, u organizaciji gradske direkcije za kulturu, nastupit će u Kumanovu i susresti se s predstavnicima ogranka Zajednice Hrvata u Makedoniji koji vodi Šibenčanin Jakov Lambaša.  Svoj dolazak najavili su i predstavnici hrvatskog veleposlanstva u Republici Makedoniji. 

U subotu, 25. lipnja, Kolo će se predstaviti pred zahtjevnom publikom na 32. Skopskom letu, jednoj od najznačajnijih kulturnih manifestacija u Makedoniji. Uz „Kolo“, ove će godine na Skopskom letu nastupiti preko 2.500 izvođača iz SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Australije, Turske, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Libanona. Glazbene i druge kulturne manifestacije koje svake godine prati preko 50 000 posjetitelja, a organizira se na 30 različitih atraktvinh lokacija po cijelom gradu. Kolo će svoj koncert održati na Staroj čaršiji u turskom hramu iz 14. stoljeća u kojem se danas nalazi Likovna akademija. Koncerte Kola u Kumanovu kao medijski pokrovitelj pratit će Nova Makedonija, najstarija dnevna novina u zemlji.

Po povratku u Šibenik Kolo  će održati seriju nastupa „na domaćem terenu“. U utorak, 28. lipnja kao gosti s dvije skladbe nastupit ćemo na koncertu Šibenska narodne glazbe na ljetnoj pozornici, a u subotu, 2. srpnja pjevat će u Splitu. Sezonu ljetnih nastupa završit će ljetnim koncertom u samostanu svetog Frane u Šibeniku.

Na svim koncertima Kolo će izvoditi nove skladbe, posebno uvježbane za predstavljanje na središnjoj zborskoj manifestaciji - godišnjem susretu zborova u Novigradu, koji će se održati u listopadu ove godine.

Iz kategorije: Vijesti