Datum objave: 21. Lipanj 2011

Policija moli muškarca s mosta da se javi, makar anonimno

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija i dalje intenzivno traga za muškarcem u dobi između 50 i 55 godina koji je stajao pokraj Antonije Bilić u trenutku dok je stopirala na Čikolskom mostu. „Ovim putem apeliramo na njega da se javi, važna nam je i najbezazlenija informacija, je li razgovarao s Antonijom, je li čuo razgovor između nje i vozača dok je ulazila u kamion, jesu li dogovarali relaciju, bilo što. Muškarac se može javiti i anonimno, pismom, mailom, sa telefonske govornice, zanima nas bilo kakav, i najsitniji detalj“, rekao je danas novinarima načelnik sektora općeg kriminaliteta Predrag Brkopac nakon sastanka u Policijskoj upravi u Šibeniku.

1200 ljudi sudjeluje u istrazi

Sastanku je nazočio i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko koji je izjavio da policija nažalost nema novih dokaza, i dalje se poduzimaju sve potrebne mjere u svrhu pronalaska Antonije Bilić. „Od 300 policijskih službenika koliko je na slučaju radilo na početku, sad ih je u istragu uključeno preko 1200 uz GSS-ovce, lovačka društva i brojne druge osobe koje pomažu u češljanju terena“, kazao je danas ministar.
Nema novih informacija vezanih za pronalazak kamiona u koji se djevojka ukrcala ni vijesti o vozaču s fotorobota. Iako su se jučer u medijima pojavile spekulacija da je utvrđena registracijska oznaka s kamiona, Karamarko taj navod demantira, „zasad je sigurno samo da se radi o kamionu s bijelom kabinom i plavom ceradom koji se kretao iz smjera Drniša prema Karlovcu.“
U istragu su intenzivno uključene policijske uprave Šibensko-kninska, Splitsko- dalmatinska Zadarska, Ličko-senjska i Karlovačka, ali i sve policijske uprave u Hrvatskoj. Formiran je glavni istražni stožer u Zagrebu i operativni u Šibeniku koji rukovodi svim konkretnim akcijama. Detaljno se pretražuje i teren na kojem je zadnji put zabilježen signal Antonijinog mobitela, na području Ogulina. Policija je dosad dobila oko 150 dojava vezanih za fotorobot vozača kamiona, sve policijske uprave provode istragu i eliminaciju lica koja nalikuju osobi sa slike. Načelnik Brkopac potvrdio je da je dosad ispitano 400 osoba.

Antonijine sestre razgovarale s ministrom

„Policija pregledava sve snimke nadzornih kamera sa prometnica na ruti kojom se vjerojatno kretao kamion, kako vrijeme odmiče, snimaka je umjesto manje, sve više i stalno pristiže novi materijal za obradu“, kaže Brkopac.
Zahvaljuje građanima koji se svakodnevno javljaju sa raznim informacijama, svaku dojavu policija detaljno istraži, a s obzirom da Antonijine sestre same provode vlastitu istragu, jedan policajac je u svakodnevno u kontaktu s njima, jer su i saznanja obitelji iznimno važna za istragu. Inače, Ana i Katarina, dvije starije sestre Antonije Bilić, danas su došle u Policijsku upravu Šibenik, željele su porazgovarati sa ministrom u četiri oka.

Iz kategorije: Vijesti