Datum objave: 03. Lipanj 2011

„Beautiful teachers“ zapalile kazalište

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Svečana priredba šibenskih gimnazijalaca i njihovih profesora održana je sinoć u HNK Šibenik. Devetu godinu za redom učenici biraju najuspješnije među sobom, ali i među profesorima, kojima dobiti Antuna iz ruku svojih đaka nije mala stvar. Ove godine najzaslužnija profesorica za javnu i kulturnu djelatnost škole je profesorica Ivana Marelja a najprofesor je mladi (i naočiti) Neven Đurić. Muška i ženska badminton ekipa najbolje su sportske sekcije, a organizatori „Vrane“ Ivan Gulin, Franka Palada i Šime Lugović dali su najveći doprinos u organizaciji izvannastavnih aktivnosti. Ponosna ravnateljica Ivanica Belamarić istaknula je izvanserijski učinak na ovogodišnjim državnim natjecanjima, natjecalo se 25 učenika a čak šestoro ih je u gimnaziju donijelo prva i druga mjesta.
Antuna kao najbolji prirodnjaci dobili su drugaši Antonio Tudić i Dino Dučić za istraživački rad iz biologije, dok je najboljim učenikom iz područja društvenih znanosti nagradu dobio Ivan Španja koji rastura iz njemačkog jezika.

„Teachers are beautiful“

Da ne bi ispalo da gimnazijalci samo uče, sinoć smo mogli uživati u nastupu plesne skupine Terpsihora, nastupu klape Gimnazijalke, taktovima Chopinove Etide u A molu koju je na glasoviru izveo Lovre Mrčela i glazbenog iznenađenja u obliku popularne klape Libar.
Ipak, vrhunac večeri bila je modna revija „Teachers are beautiful“, gimnazijske profesorice su poput profesionalki prošetale „pistom“ u veselim kreacijama profesorice, ujedno i uspješne kreatorice Nives Trive.
Modna revija je izazvala salve smijeha, pljeska i odobravanja, a profesorice su vidno uživale u novoj ulozi.
Šibenski gimnazijalci su aktivniji nego ikad, osim uspjeha na natjecanjima znanja, sudjeluju i u organizaciji raznih svečanosti, izleta, tribina i koncerata. Tako su u samo jednoj školskoj godini sudjelovali na Srednjovjekovnom sajmu u Šibeniku, posjetili zagrebački Interliber, otišli na stručnu ekskurziju u Grčku, organizirali božićno- glazbenu priredbu „Vrana“ , maškare, obilježavanje dana Vukovara...pa nek netko kaže da tinejdžeri samo grintaju i skiću se po kafićima...
 

Iz kategorije: Vijesti