Utorak, 14 Prosinac 2010 01:00

Dionica poduzeća INA u nekoliko sati narasla na 2 830 kuna

Napisala: 

HANFA je jučer poslijepodne u priopćenju obavijestila javnost da će danas ponovno početi trgovanje dionice Ine na Zagrebačkoj burzi. Obustava trgovine dionicama Ine određena je prošlog tjedna, nakon što je Mol dao ponudu malim dioničarima za 2800 kuna po dionici, piše portal Index. Tada je Hanfa 3. prosinca zatražila privremenu obustavu trgovanja dionicama Ine dok javnost ne bude točno obaviještena o ponudi mađarskog Mola. Hanfa je sada dala pozitivno mišljenje o regulatornim aspektima ponude.

Stampedo na burzi

Mol u ovom trenutku ima 47,16 posto dionica Ine, a njihova ponuda se odnosi na 8,009 posto dionica. Ako ih sve kupi, Mol će preći 50 posto udjela u Ini. Stručnjaci očekuju da će se danas dogoditi eksplozija prometa na Zagrebačkoj burzi, zbog ponude Mola. Ne bi čudilo niti da Ina sama ostvari veći promet od ukupnog jučerašnjeg redovnog prometa, koji je iznosio 11,5 milijuna kuna. U samo nekoliko sati cijena dionice je skočila na 2830 kuna. Očekuje se kako će cijena dionice još više porasti, jer su Adris i mirovinski fondovi najavili da će i oni poslati ponudu višu od Molovih 2800 kuna. Najviša cijena danas bila je 2840 kuna. (Index.hr)

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!