Utorak, 11 Siječanj 2011 01:00

Škola na Meterizama za 20 posto skuplja

Napisala: 

Izgradnja osnovne škole Meterize poskupjela je za nešto više od petine vrijednosti projekta, točnije za 4,66 milijuna kuna i to zato što je trebalo obaviti neke dodatne radove koji bi, u slučaju da bi ih trebalo izvoditi naknadno, prouzrokovali bitno veće troškove. Priopćeno je to jutros iz Ureda šibenskog gradonačelnika uz informaciju da su Grad Šibenik kao investitor i izvođač radova, zajednički ponuditelji poduzeća Alkom Split i Cetina iz Sinja, sklopili dodatak ugovora kojim se cijena projekta povećava za 20,73 posto te sada iznosi nešto manje od 4,7 milijuna kuna. Podsjetimo, ukupan iznos iz ovogodišnjeg proračuna Grada Šibenika predviđen za izgradnju OŠ Meterize iznosi oko 15 milijuna kuna.

«Dodatni radovi ne prelaze zakonom dopuštenih 25 posto iznosa osnovnog ugovora, a cijena je povećana na temelju provedenog postupka javne nabave. Sukladno pisanom obrazloženju nadzornog inženjera, ugovoreni su najnužniji dodatni radovi neposredno uz objekt, koji su neophodni za realiziranje osnovnim ugovorom ugovorenih radova. Naime, riječ je o radovima koji nisu bili obuhvaćeni osnovnim ugovorom,  s tim da bi njihovo izdvajanje investitoru uzrokovalo teškoće u tehničkom smislu, odnosno ukoliko bi se naknadno izvodili, prouzrokovali bi puno veće troškove izgradnje» priopćeno je iz Grada Šibenika uz napomenu da u svim aktivnostima vezano uz školu na Meterizama sudjeluje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Ovo priopćenje, očito, stiglo je kao odgovor na prošlotjednu konferenciju za novinare HDZ-a na kojoj je bilo riječi o školi na Meterizama i radovima koji su u tijeku.

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!