Datum objave: 06. Svibanj 2011

Fotorobot idealnog šibenskog političara

Diana Ferić
Diana Ferić

Prepoznajete li lice s naslovnice novog, 8. broja časopisa Šibenik tm koji je  u prodaji? Teško jer riječ je o fotorobotu idealnog šibenskog političara koji je nastao kombinacijom fizičkih karakteristika četvorice aktualnih i bivših lokalnih političara koji po ocijeni Šibenčana imaju najviše pozitivnih osobina. To su Stipe Petrina, Ante Šupuk, Zoran Popović i Emil Guberina koje, prema istraživanju  javnog mnijenja koje je na uzorku od dvjesto ispitanika proveo časopis Šibenik tm imaju najviše poželjnih osobina.

Stipe Petrina je po broju poželjnih osobina uvjerljivo na prvom mjestu, a Šibenčani kod njega najviše cijene hrabrost, poštenje i lokalpatriotizam. Slijedi ga bivši šibenski gradonačelnik Ante Šupuk koji je dobio veliki broj glasova za vizionarstvo, inteligenciju, hrabrost i entuzijazam. Na trećem i četvrtkom mjestu  su Zoran Popović, predsjednik  gradskog odbora HSLS-a u Šibeniku te Emil Guberina.

U novom broju ŠIbenik tm -a možete pročitati i kako su ocjenjeni ostali lokalni političari kao i koje bi osobine žitelji Šibensko - kninske županije kod njih najradije vidjeli. Zanimljivo je da  su kao uzori istaknuti i Josip Olivari i Vlatko Mrša koji su još prije tridesetak godina i više vodili tadašnju Općinu Šibeniku, ali ih se još pamti po moralnosti, uspješnosti i skromnosti.

Novi broj časopisa Šibenik tm koji je u prodaju u prodavaonicama Djela od 7. svibnja, a na kisocima će se pojaviti u ponedjeljak, 9 svibnja donosi i zanimljivu ispovjed Danire Vuletin praunuke tvorca modernog Šibenika Ante Viteza Šupuka koji u Šibeniku nema ni spomen ploču, a kamo li neko drugog obilježje koje bi ukazivalo na njegovo tridesetogodišnje uspješno vođenje Šibenika na prijelazu iz 19. u 20 stoljeće. Prvi put su objavljene i slike iz albuma obitelji Šupuk koju je u provom redu krasila skromnost i radišnost. Tu je i intervju s poznatim šibenskim odvjetnikom i osnivačem udruge Naša Arka Šibenik Ivanom Rudom koji nudi vrlo zanimljiv model prevladavanja postojeće globalne krize na lokalnoj razini kroz okretanje vlastitim resursima i ljudima kako sadašnja generacija Šibenčana ne bi rasprodala sve što su dobili u nasljeđe i kako na kraju ne bismo svi potonuli kao Titanik te niz drugih zanimljiv tema o šibenskoj prošlosti i sadašnjosti.

Izdavač časopisa Šibenik tm je šibenska privatna medijska kuća Moć komunikacije, a počeo je izlaziti početkom prošle godine. Čitatelji su ga prepoznali kao zanimljivo i po mnogo čemu drukčije štivo u odnosu na većinu današnjih tiskovina jer objektivno analizira šibensku stvarnost te afirmira one lokalne vrijednosti koje su neupitne ali još nisu prepoznate ili nisu dovoljno cijenjene.

Iz kategorije: Vijesti