Datum objave: 23. Travanj 2024

VOLONTERSKI SUSRET / Učenici TUŠ -a kuhali za članove "Kamenčića" u sklopu projekta "I od malo može se puno"

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga osoba s teškoćama "Kamenčići",  u suradnji s Turističko - ugostiteljskom školom, Medicinskom školom i Osnovnom školom Kistanje provodi projekt "I od malo može se puno", a u sklopu tog projekta danas su u Turističko - ugostiteljskoj školi u Šibeniku organizirali druženje  volontera, grupe djece iz udruge Kamenčići i učenika TUŠ-a koji su pripremili jela od cjenovno prihvatljivih namirnica koja koja su svi zajedno degustirali, a posluživali su ih učenici te škole koji  se školuju za konobare.

Članovi "Kamenčića" su pomno pratili kako se jela pripremaju i pomagali. Na menuu su bili krem juha od cvjetače, mramorna mesna štruca i čudo od rogača. Tim druženjem koje potiče inkluzivnost u lokalnoj zajednici ukazali su i na dobrobit volontiranja.  dobrobiti volontiranja, dobra energija i suradnička atmosfera."Ako poklonimo nekome malo pažnje, malo osmijeha i razgovora i od toga malo napravili smo puno", poručuju organizatori ovog volonterskog susreta.

"Nazivom projekta  ‘I od malo se može puno’ mislili smo na dvije stvari, ljudsku komponentu i strukovnu. Možemo dati malo od sebe i to može puno značiti. Možemo dati malo osmijeha, pažnje, empatije ili razgovora. Svatko od nas učini maleni napor i napravili smo puno za naše okruženje, a nekome je možda u danu to jedino dobro što je dobio. Trebamo osvijestiti da imamo ljude koji imaju manje sreće i da je pristup itekako važan", kazaa je Senka Dodig, ravnateljica TUŠ -a.

 
Iz kategorije: Vijesti