Datum objave: 21. Travanj 2024

BLAGOSLOV KRIŽA / Šibenski biskup Tomislav Rogić blagoslovio bijeli križ na Punti križa kod Skradinskog mosta na autocesti A1 nasuprot kipu Gospe od puta na drugoj obali Krke

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski biskup Tomislav Rogić blagoslovio veliki bijeli križ podignut na Punti križa kod Skradinskog mosta na autocesti A1 nasuprot kipu Gospe od puta podignutog na suprotnoj obali Krke uz parkiralište Odmorišta Krka. Križ su podigli župljani župe Porođenja Blažene Djevice Marije predvođeni članovima Bratovštine Svetog križa na mjestu na Punti križa gdje se od pamtivijeka nalazio križ pod kojim su se oni koji su plovili Krkom uzvodno ili se vraćali iz Skradina i od Skradinskog buka prema moru križali i molili. Sada se ta tradicija prenosi i na putnike koji putuju Dalmatinom, autocestom A1, a Gospa i Križ svakog putnika pozivaju na molitvu i zahvalu za sretne prijeđene kilometre.
Biskup Tomislav Rogić, Križ je blagoslovio u zajedništvu s biskupom u miru Antom Ivasom, generalnim vikarom Marinkom Mlakićem, župnikom Darkom Poljakom, župnikom Rasline Jakišom Dominikovićem i članovima bratovštine Svetog križa, u nazočnosti vjernika i gradonačelnika Skradina Antonija Brajkovića.
Izvor: Šibenska biskupija

Iz kategorije: Vijesti