Datum objave: 03. Travanj 2024

Privremenom mjerom Općinski sud od sutra Tonija Skelina vraća na posao, ravnateljica će se žaliti

Diana Ferić
Diana Ferić

Privremenom mjerom Općinskog suda u Šibeniku profesor Toni Skelin od sutra, u četvrtak, vraća se na posao u Osnovnu školu Meterize.

"Dobili smo rješenje od suda, radi se o privremenoj mjeri u kojoj se navodi da se kineziolog Toni Skelin vrati na posao profesora tjelesne i zdravstvene kulture u našu školu. Kako razlog je navedeno to da ima malodobnu djecu i da ne ostvaruje nikakav drugi prihod. Na to rješenje se škola ima pravo žaliti, što će i uraditi. Na sud nismo pozvani, niti smo davali iskaz, sve je odrađeno izvanparnično, ali poštovat ćemo što nam je naloženo. Sada nemamo drugog zaposlenog, on se vraća sutra, trenutno je za školu ovo jako dobra mjera i sada ćemo u miru rješavati stvari", pojasnila je za ŠibenikIn situaciju ravnateljica Osnovne škole Meterize, Margit Vrbičić. 

Na pitanje je li se sastao Školski odbor zbog izabora novog profesora na neodređeno vrijeme odgovorila je da se Školski odbor nakon te privremene mjere neće sastati. "Čekat ćemo da se riješi situacija na sudu", zaključila je Vrbičić.

Facebook grupa 'Toni Skelin – naš profesor' osnovana je nedavno u znak potpore šibenskom profesoru tjelesnog odgoja Toniju Skelinu, koji nakon 10 godina rada na određeno u Osnovnoj školi Meterize nije primljen na natječaj za posao na neodređeno. Ravnateljica je odbila njega kao najboljeg kanidata kojeg je predložilo Povjerenstvo. Raspisla je novi natječaj na koji je izabran novi kandidat i treba je biti predložen Školskom odboru. Članovi facebook grupe, njih stotinjak, okupili su se 29. ožujka na mirnom prosvjedu ispred gradske uprave te iskazali potporu u daljnjoj borbi za pravdu.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja su ranije potvrdili da je pokrenut inspekcijski postupak vezano uz zapošljavanje na radnom mjestu učitelja Tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Meterize te da će podnositelja prijave o provedenom nadzoru i poduzetim mjerama izvijestiti nadležni prosvjetni inspektor nakon završenog inspekcijskog postupka.

Iz kategorije: Vijesti