Datum objave: 29. Veljača 2024

Poništen natječaj za ravnatelja Županijskog zavoda za hinu medicinu, župan kaže da razlozi nisu političke prirode

Diana Ferić
Diana Ferić

Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije poništilo je natječaj za ravnatelja, a Tomislava Jukića, koji je na toj funkciji 10 godina imenovalo za vršitelja dužnosti. Na natječaj se uz Jukića, javila još jedna osoba koja, po riječima župana Marka Jelića, predstavnika osnivača ustanove, nije zadovoljavala uvjete, piše Šibenski portal.

Informiran sam da je natječaj poništen zbog proceduralnih pogrešaka, a u međuvremenu je prošlo i 45 zakonskih dana za izbor ravnatelja. Vršitelj dužnosti, koji je do sada bio na toj funkciji dužan je u roku od 30 dana pripremiti novi natječaj koji će raspisati Upravno vijeće. Ono što je najvažnije je da Zavod za hitnu medicinu odlično funkcionira s obzirom da je to jedna od najvažnijih institucija u pružanju pomoći, kako građanima tako i našim gostima i to bez ikakvih primjedbi. Mi, kao osnivači i dalje ćemo napraviti sve da tako ostane. Svjedoci ste da kontinuirano radimo na opremanju Zavoda, izborili smo se za dodatne timove i tako ćemo nastaviti raditi”, zaključuje župan Jelić.

Župan demantira kuloarske priče da je oko izbora ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu bilo političkih igara jer je Jukić član HDZ-a i nekima u aktualnoj županijskoj vlasti nije po volji

Ponavljam, dogodila se proceduralna greška, premostili smo problem imenovanjem vršitelja dužnosti i Zavod će nastaviti funkcionirati besprijekorno, kao i do sad, i na to smo ponosni, a tko će biti ravnatelj, to će pokazati novi natječaj”, ističe Marko Jelić.

Iz kategorije: Vijesti