Datum objave: 28. Veljača 2024

Na zahtjev Mandalinjana naplaćivat će se parkiranje vozila u luci Vrnaža

Diana Ferić
Diana Ferić

Lučka uprava Šibensko-kninske županije dala je koncesiju u uvali Vrnaža Gradskom parkingu d.o.o. pa će se na tom području naplaćivati parkiranje. To je napravljeno na inicijativu stanovnika Mandaline.Ugovor o koncesiji zaključit će se na rok od šest godina, objavili su na stranicama Grada Šibenika.

Predstavnici gradske četvrti Mandalina navode da u vrijeme ljetne sezone strani državljani, uglavnom posjetitelji D-Marine Mandalina po nekoliko dana ostavljaju svoja vozila na parkirnim mjestima gdje se parkiranje ne naplaćuje i onemogućavaju stanovnicima Mandaline pronalazak slobodnog parkiranog mjesta. Obratili su se Gradskom parkingu d.o.o. koji je poslao pismo namjere Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije s prijedlogom za raspisivanje koncesije za predmetno lučko područje u svrhu obavljanja gospodarske djelatnosti – organizacija i naplata parkiranja, a sve s ciljem zaštite interesa stanovnika te gradske četvrti.

Uzimajući u obzir navedeno, izmjenama i dopunama Odluke o korištenju javnih parkirališta, predlaže se da predmetno parkiralište bude svrstano u tzv. „Sezonsko parkiralište“ koje bi u režimu naplate bilo od 01. svibnja do 31. listopada.Također, u Odluci se mijenja razdoblje u kojem se naplaćuje naknada za parkiranje na Sezonskim parkiralištima od 01. svibnja do 31. listopada”, objavljeno je na stranicama Grada Šibenika koji je o tome otvorio javno savjetovanje.

Sve materijale i obrasce potražite na ovom linku.

Iz kategorije: Vijesti