Datum objave: 08. Veljača 2024

Šibenik ima šansu besplatno dobiti novu ribarnicu,novac je osiguran,ali ništa još nije konkretizirano

Diana Ferić
Diana Ferić

Lokalna akcijska grupa za ribarstvo ( FLAG) Lanterna koja je iz EU fondova uspjela dobiti 1,9 milijuna eura inicirala je gradnju nove, moderno opremljene  ribarnice u Šibeniku. Oni bi je u potpunosti financirali, a od gradske uprave traže da odredi lokaciju – zemljište na kojem i se gradila nova ribarnica ili već postojeću zgradu koju bi rekonstruirali. Ta korespondencija s gradskom upravo već dugo traje, a još nisu dobili konkretan odgovor – prihvaća li se to i što Grad poduzima, kako doznajemo u tom FLAG- u. Na upit koji smo uputili gradskoj upravi dobili smo kratak odgovor  kojem potvrđuju da rade na tome, ali ništa određeno.

 
„Grad Šibenik je prihvatio inicijativu te je poduzeo radnje u pronalaženju adekvatne lokacije koja bi trebala biti u širem centru Grada, izvora financiranja te organizacijskog oblika vođenja ribarnice i tržnice kao dio postojeće gradske tvrtke“, kažu ne navodeći niti koja bi to gradska tvrtka bila. 
„Drago mi je ako je to tako, ali ja na e mailove koje sam poslao gradonačelniku Buriću nisam dobio nikakav odgovor. Nova ribarnica Šibeniku je prijeko potrebna. Trenutno stanje je blago rečeno - loše. Mislim da bi nam svima  od ribara do potrošača, bilo u interesu da Grad dobije novi objekt”, kaže Ante Skelin, predsjednik FLAG -a Lanterna.
Neslužbeno doznajemo da to nije svima u interesu i da neki pokušavaju taj projekt blokirati.
Poznato je da bi postojeća ribarnica, kada bi se poštivali svi propisani higijenski uvjeti trebala biti zatvorena, ali taj se korak izbjegava. Uvjeti u kojima se prodaje riba su neprimjereni, a riječ o zdravlju ljudi. U novoj ribarnici bili bi osigurani svi potrebnu uvjeti, frižideri i ostala moderna oprema, a u takvim uvjetima mogla bi se prodavati i filetirana, duboko smrznuta riba za koju postoji potražnja pogotovu kod mlađih kupaca.
Iz kategorije: Vijesti