Datum objave: 15. Siječanj 2024

DUHOVNA OBNOVA ZA ŠIBENSKE DJEVOJKE / Djevojke oduševljene druženjem bez mobitela i odlično provedenim danom raduju se novom susretu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Duhovna obnova za djevojke u Šibeniku koju su osmislile i vodile časne sestre Mirna Bilandžić, Tea Božić i Renata Azinović održana je samostanu Družbe sestara franjevki od Bezgrješne. Duhovnom obnovom započeo je novi niz duhovno-rekreativnih susreta djevojaka, a prva je bila posvećen temama Greccia i 800. obljetnica Franjinih prvih jaslica. Cilj je bio promišljati o odjecima božićnih blagdana u životima sudionika i novim početcima na koje Božić poziva. Svi molitveni trenutci, predavanje, radionice i igre u svom su središtu imali otajstvo Isusova utjelovljenja. Djevojke su pozvane na promišljalo o porukama tišine, mira, skromnosti, života, radosti, darivanja i zahvalnosti koje kao životni put nude Betlehem i Greccio.
U događajima Betlehema i Greccia sudionice su  tražile mogućnosti osobnog darivanja i osobno darivanje pretakale u znakove pažnje i blizine. Molile su Djetešce da novim svjetlom obasja stvarnost te novim svjetlom gledale jedna drugu. Djevojke su mogle pristupiti ispovijedi, a misu s mogućnošću potpunog oprosta predvodio je župnik katedralne Župe sv. Jakova don Krešimir Mateša. U homiliji, don Krešimir je upozorio na važnost Božje riječi kao svjetla koje im omogućuje u mnoštvu kojekakvih ponuda prepoznati onu spasonosnu te ih pozvao da Isusa upoznaju, da otkrivaju njegovu mudrost i u svjetlu njegove riječi izabiru životni poziv. Djevojke su o susretu rekle kako im je bilo zanimljivo druženje bez mobitela, odlično proveden dan te kako se unaprijed raduju novom susretu.

Izvor i fotografija: Šibenska biskupija

Iz kategorije: Vijesti