Datum objave: 11. Siječanj 2024

ĐIR PO PIJACI / Zoran Zrile vezao je egzistenciju svoje peteročlane obitelji i roditelja za povrtlarstvo i ne žali se

Diana Ferić
Diana Ferić

Rijetki su mladi ljudi u Šibensko – kninskoj županiji poput Zorana Zrile iz Lađevaca koji su svoj život i egzistenciju svoje obitelji vezali za poljoprivredu I to povrtlarstvo. Osim što obrađuje zemlju on svoje proizvode prodaju na šibenskoj tržnici kad stigne i kako to priroda određuje, a sigurno je da prodaje jedino ono što proizvede na svom obiteljskom imanju.

“Ja nastavljam obiteljski posao. Poljoprivredom smo se počeli baviti još u progonstvu, dok smo bili u Vodicama. Prije je naše proizvode prodavala na šibenskoj pijaci moja sestra , a nakon što se udala ja sam to preuzeo. Ovo je obiteljski posao koji je započeo moj otac. Radimo svi u OPG -u Milovan Zrile i prodajemo samo ono što sezonski uzgojimo. Ja sam ovdje nekoliko puta tjedno. Otac uglavnom priprema ono što ću nositi na tržnicu, ali svi sudjelujemo u poljoprivrednoj proizvodnji pa i moj sin koji je student druge godine strojarstva u Splitu”, kaže Zrile.

Po struci je mesar, ali se nakon bolesti posvetio poljoprivredi.
Kupci ga hvale da je ljubazan i da ima prihvatljive cijene.
“Ovo ne radim da bi se obogatio nego da bih mogao sa svojom obitelji normalno živjeti. Draže mi je prodati robu koju donesem po realnoj cijeni i zadržati svoje vjerne kupce nego gledati samo zaradu”, objasnio je.

Kupci često nisu sigurni kupuju li zaista domaće proizvode ili iz drugih izvora.

Ja jamčim da je sve što prodajem moje. Lako se to i vidi jer ako netko cijelu godinu ima svevrste povrća bez obzira na sezonu, onda sigurno to nije samo njegova roba”, ističe Zrile.

 

Video

Iz kategorije: Vijesti