Datum objave: 11. Siječanj 2024

ZAŠTITA ZDRAVLJA ŽENA / Šibenska bolnica nabavila novi digitalni mamograf s tomosintezom

Diana Ferić
Diana Ferić

Odjel radiologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije dobio je novi 3D digitalni mamografski uređaj s tomosintezom, objavili su na Facebook stranici Opće bolnice Šibensko – kninske županije .

 

Novi digitalni mamografski uređaj predstavlja veliki napredak u dijagnostici jer daje precizniju sliku i kvalitetniji prikaz promjena na tkivu, uz puno nižu dozu zračenja.

Investicija je vrijedna 202.875 € s PDV-om, a u potpunosti je financirana sredstvima Ministarstva zdravstva”, ističu.

Mamografija predstavlja ključan alat u brizi o zdravlju dojki i ranom otkrivanju potencijalnih problema. Ovaj dijagnostički postupak igra ključnu ulogu u identifikaciji promjena u dojkama, prvenstveno otkrivanje raka dojke u vrlo ranom stadiju kada se kliničkim i ultrazvučnim pregledom još ne može detektirati, kao i druge abnormalnosti koje predstavljaju predstadij u razvoju raka dojke ili su znak povećanog rizika za nastanak raka dojke kod osobe u koje su otkrivene.

Mamografija je ključan alat u prevenciji, ranom otkrivanju i liječenju raka dojke, kao i praćenju oboljelih nakon već provedenog kirurškog i onkološkog liječenja. Redoviti mamografski pregledi ne samo da čuvaju zdravlje dojki, već i pomažu u očuvanju cjelokupnog zdravlja i kvalitete života.

Iz kategorije: Vijesti