Datum objave: 05. Siječanj 2024

SLUŽBENO POTVRĐENO / Šibenčanin Emilio Kalabrić jedan je od kandidata za novog glavnog državnog odvjetnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin Emilijo Kalabrić jedan je od četvorice kandidata koji se natječu za poziciju novog glavnog državnog odvjetnika. Aktualna glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, kako je i najavila, nije među kandidatima. Državno odvjetničko vijeće (DOV) u petak je objavilo imena kandidata.

Kako je objavljeno u petak, četvero kandidata prijavilo se na natječaj za čelnu osobu DORH-a, a to su odvjetnik Mladen Dragičević, zamjenik županijskog odvjetnika u Splitu Nikša Wagner, trenutni zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić i sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić.

 Državnoodvjetničko vijeće će na 25. sjednici zakazanoj za 9. siječnja 2024., utvrditi pravodobnost i potpunost prijava.

Pravodobne i potpune prijave kandidata koji ispunjavaju opće i posebne uvjete za imenovanje za Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Državnoodvjetničko vijeće će dostaviti Vladi Republike Hrvatske (članak 25. stavak 3. Zakona o državnom odvjetništvu, Narodne novine broj: 67/18, 21/22), objavio je DOV.

Odvjetnik Anto Nobilo u četvrtak je za N1 kazao da vjeruje da je Turudić već sve dogovorio i da će on zamijeniti Hrvoj Šipek.

Turudić je sudac viosokog kaznenog suda i on ne bi svoju aplikaciju na taj natječaj poslao, a da nije dobio neki mig i da se nije dogovorio s nekim, da ga vladajući podrže. Bez toga se on ne bi ni javio na taj natječaj”, rekao je Nobilo.

Iz kategorije: Vijesti