Datum objave: 31. Prosinac 2023

BRODICE SAR SPAŠAVAJU PACIJENTE NA OTOCIMA / Uspješan prijevoz u bolnicu pacijentice s Kaprija i pacijenta iz Milne

Diana Ferić
Diana Ferić

Brza brodica hitne pomorske medicinske službe SAR još se jednom potvrdila u spašavanju života pacijentima koji žive na otocima, ovog puta na Kapriju. Službenici LK Šibenik jučer, 30. prosinca u 14.15 sati zaprimili su liječnički zahtjev za hitan medicinski prijevoz pacijentice starije životne dobi, s otoka Kaprija.

Pacijentica sa liječničkom pratnjom ukrcana je na HPMS brodicu oko 15.00 sati, nakon čega je prevezena u Šibenik te predana u daljnje postupanje djelatnicima HMP Šibenik, čime je ova MEDICO akcija uspješno okončana.

Službenici Lučke ispostave Milna također su uspješno brodicom SAR prevezli pacijenta iz Staroga Grada na otoku Hvaru u Split.

MEDICO akcija započela je slijedom liječničkog zahtjeva, koji je u LK Split zaprimljen posredstvom Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, u Rijeci (MRCC Rijeka) jučer, 30. prosinca u 12.24 sati.

Pacijent sa liječničkom pratnjom ukrcan je na HPMS brodicu, u 13.06 sati.

Brodica s pacijentom uplovila je u splitsku gradsku luku u 13.50 sati, nakon čega je pacijent preuzet u daljnje postupanje od strane djelatnika HMP Split, čime je akcija uspješno okončana.

Brze brodice hitne pomorske medicinske službe (HMPS) nabavljene su u okviru projekta, koji provodi Ministarstvo zdravstva u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, a kroz koji je do sad nabavljeno ukupno šest brzih brodica, za hitnu pomorsku medicinsku službu. Proizvedene su u Iskra brodogradilišti Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti