Datum objave: 25. Studeni 2023

SLUČAJ NELEGALNIH KAMPOVA/ Nedi Livljanić, Pripuzu i Filipiju određen jednomjesečni istražni zatvor

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog mogućeg utjecaja na svjedoke sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor za troje osumnjičenih iz afere ilegalnih kampova na Murteru - bivšoj službenici Šibensko – kninske župaije Nedi Livljanić te poduzetnicima Zoranu Pripuzu i Dariju Filipiju kojima je navodno pogodovala.

Bivša službenica za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Neda Livljanić osumnjičena je za zlouporabu položaja i ovlasti, a poduzetnici Zoran Pripuz te Darijo Filipi, baš kao i jučer pušteni na slobodu Boris Kulušić i Eduard Maržić, za poticanje na to nedjelo.

Kulušić i Maržić su obuhvaćeni istragom, no za njih tužiteljstvo nije zatražilo istražni zatvor.

Odluka o prijedlogu određivanja istražnog zatvora nije me iznenadila, još jučer je to najavljeno Postoji kritična količina dokaza u spisu koji daju osnovu za pokretanje istrage. Ona može trajati šest mjeseci, mi ćemo iznijeti neke dokaze i vidjet ćemo još koju ćemo strategiju primijeniti”, kazao je Krešimir Škraica, odvjetnik Nede Livljanić.

Na pitanje N1 je li istina da je radila usluge bez primanja novca, odnosno mita odgovorio je:

S obzirom na modus operandi, ured je izdavao preko 3.000 dozvola godišnje, možda je bilo preopterećenje, vidjet ćemo je li bilo tako kako USKOK tvrdi. Branjenicu znam čitav niz godina, kao i cijela županija, znam da nikad nije uzela kunu za naknadu za svoj rad. Jedini njezin motiv bio je da ljudi u Šibenskoj županiji imaju mogućnost ostvariti legalan prihod i samo je prema tome postupala. A je li došlo do prekoračenja ovlasti, podsjetit ću da postoji presumpcija nevinosti dok se ne dokaže suprotno”, dodao je Škarica.

 

Policija je po nalogu Uskoka jučer uhitila pet osoba zbog ilegalnih kampova, a riječ je o poduzetniku Zoranu Pripuzu, bivšoj službenici za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Nedi Livljanić koja je izdala rješenje za kampove, potom Dariju Filipiju, Eduardu Maržiću i Borisu Kulušiću.

Iz kategorije: Vijesti