Datum objave: 11. Studeni 2023

USPJEŠNA DIZAJNERICA I SLIKARICA / Franka Baranović sa svoja tri ulja na platnu sudjeluje na Venice International Art Fair - u

Diana Ferić
Diana Ferić

Tri ulja na platnu Šibenčanke  Franke Baranović bit će izložena na ovogodišnjem Venice International Art Fairu koji počinje 17. studenog. Ta višetruko nagrađivana šibenska dizajnerica do sada se slikarstvom bavila kao hobijem, a ovaj nastup na toj važnoj umjetničkoj smotri joj možda otvori vrata  za ozbiljnije bavljenje slikarstvom. Venice International Art Fair osim umjetnika okuplja i brojne kolekcionare, kustose i umjetničke kritičare  koji na njoj prepoznaju i osnažuju talentirane umjetnike. 

„Prijavila se, poslala fotografije u visokoj rezoluciji s opisima i svim prijavnicama kao i brojni drugi umjetnici. Njihova komisija-žiri bira i odobrava ili  odbija pristigle radove. Ponosna sam jer su odabrali moja sva tri rada.  Već su dopremljeni u Veneciju, a službeno otvaranje je 17. studenog. Veselim se odlasku u Veneciju i zbog te izložbe i zbog toga što se istodobno održava i venecijanski bijenale”, kazala nam je  Franka kojoj je likovna umjetnost u genima jer su slikali i njezina pokojna majka i ujak.  
 
Franka Baranović  diplomirala je dizajn na zagrebačkom studiju arhitekture i profesionalno se isključivo bavi uređenjem interijera.Nakon dugogodišnjeg rada u „Stolariji Gojanović“ kao product dizajnerica, 2016. godine  utemeljila je dizajnerski studio "Idearium" iz kojeg su izašla nagrađena, originalna dizajnerska rješenja poput odmorišnih kluba na šetnicama, projekt  multifunkcionalnih pultova na Maloj loži, lampe La baba,a zapažena su i interijeri koje je uredila.
Iz kategorije: Vijesti