Datum objave: 07. Studeni 2023

TROVANJE PIĆEM POZNATOG BRENDA / U KBC Rijeka potvrdili jedan slučaj kemijske ozlijede jednjaka

Diana Ferić
Diana Ferić

Društvene mreže i aplikacije za dopisivanje preplavljene su uznemirujućim porukama o slučaju trovanja mineralnom vodom poznatog svjetskog proizvođača pića.

Piše se da je dvoje mladih ljudi u Rijeci završilo u bolnici s teškim ozljedama zbog spaljenog ždrijela i želuca, a navodno u tvornici nisu dobro isprali cijevi od kiseline za pranje.U KBC-u Rijeka su sada potvrdili jedan slučaj trovanja.

"U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci", poručili su.


Prema neslužbenim informacijama, policija istražuje događaj koji se dogodio u jednom od riječkih kafića.

Policijska uprava primorsko-goranska objavila je priopćenje u kojem navode da su još prije tri dana dobili dojavu da je osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u kafiću.

"Policijska uprava primorsko-goranska 4. studenoga ove godine zaprimila je dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezen u KBC Rijeka radi  pružanja odgovarajuće liječničke pomoći.

Tijekom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su očevid, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba.

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo, kao i  nadležni Državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti.

Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja.

Napominjemo da osim ovog te jednog događaja iz prethodnog razdoblja, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji", objavila je policija. 

Iz kategorije: Vijesti