Datum objave: 04. Studeni 2023

TRADICIJA SENASTAVLJA / U Šibeniku otvorena manifestacija "Dani turske kulture"

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložbom  ebru-slika Ismete Sedlovski 'Veliko svjetlo iz malih kapi' i nastupom učenika šibenske glazbene škole Ivana Lukačića otvoren su sinoć u Šibeniku, u Muzeju grada Šibenika „Dani turske kulture” koji će trajati do 15. studen

Ebru je umjetnost slikanja po površini vode. Neke od specifičnosti ebrua jesu recimo to, da se ne mogu izraditi dva identična ili potpuno ista ebrua, zatim da sam umjetnik ne može znati ustvari kako izgleda njegova slika sve dok papir ne izvuče iz posude. Neki od velikana su ebru smatrali trenutnim stanjem čovjekove duše i nutrine, što zbog odabira boja, kompozicije ili izgleda same slike koju dotična osoba slika, pa su ebru definirali i kao umjetnost čovjekove duše.

Nakon Nakon tog dijela manifestacije druženje je nastavljeno u D resortu uz zalogajčiće inspirirane turskom  kuhinjom, baklavu od pistacija i orijentalni ples koji su izvele članice zagrebačkog plesnog studija Šeherezada koje na ovoj manifestaciji nastupaju od porvog dana. Okupljene je u ime Hrvatsko - tursog društva prijateljstva pozdravio Goran Beus Richembergh.
Program će bit nastavljen danas prezentacijom turskih jela, a narednih dana očekuju nas tribine, radionice i turski filmovi.
Iz kategorije: Vijesti