Datum objave: 30. Listopad 2023

DVA MJESECA OD NESTANKA MLADOG KNINJANINA / Obitelj ne razumije da još nema baš nikakvog traga

Diana Ferić
Diana Ferić

Dva mjeseca je prošlo od nestanka Zvonimira Lončara (26) iz Knina, a očaja obitelj ne može vjerovati da još uvijek nema nikakvog traga. Mladić je nestao 31. kolovoza u naselju Trnsko u Zagrebu gdje je i živio, a signal njegovog mobitela zabilježen je dan ranije u 21.50 sati kraj Mosta mladosti na Savi. Njegov bat Tomislav Lončar otkrio je bizarne detalje.

Nakon tjedan dana se signal mobitela pojavio na mreži da bi obitelj saznala kako ga je pronašla nepoznata osoba na nasipu kod Savice. Zadnji signal, također toga dana, bio je oko Avenije Marina Držića i od toga trenutka više se mobitel nije palio, piše Slobodna Dalmacija.

Iako je policija upoznata sa svime i iako  je osoba koja je pronašla mobitel kontaktirala obitelj nisu do  danas  saznali njezin identitet niti du došli do mobilnbog aparata. Brat nestalog mladića Tomislav Lončar smatra kako se ne radi sve što je u moći institucija da bi se otkrila sudbina njegovog brata.

Odlučio je za Slobodnu Dalmaciju prepričati do u detalje tijek zbivanja unazad 59 dana, od kada se njihovom Zvonimiru gubi svaki trag. Tijekom tog razdoblja, osim što ih je mučila neizvjesnost, bili su i žrtve bešćutnih i morbidnih poziva osoba koje policija izgleda nije niti potražila da obave razgovor s njima.

- Nažalost previše je vremena prošlo, a nikakve informacije nemamo u vezi brata. Rezultati objave u medijima nisu urodili plodom, osim jedne dojave o osobi jako sličnoj njemu koja na kraju nije bio on.

Htio bih ispričati malo više o tom danu kada se njegov mobitel pojavio na mreži. Dakle, sedam dana nakon njegovog nestanka bratov mobitel se pojavio online na aplikaciji Messenger. Instantna naša reakcija bila je da je on, te je jedan od članova obitelji uputio poziv, na koja nam se javila nepoznata osoba.

Ta osoba je navodno slučajno našla mobitel vozeći se biciklom na nasipu. Nakon što smo mu ispričali priču o nestanku rekao nam je da je mu žao, te da će nam  mobitel ostaviti na jednoj adresi u Zagrebu. Prvo smo poslali policiju na tu adresu, a onda smo samoinicijativno i sami otišli na tu adresu, te na još dvije adrese oko Zagreba, ali mobitel ni na jednoj nismo pronašli.

Nada nam je bila bar da dođemo do mobitela, međutim to se nije desilo. Vrijeme je prolazilo, ništa i dalje nismo imali. Ja sam tada uzeo slobodno tjedan dana s posla da bi se posvetio nekoj vrsti potrage obilazeči pučke kuhinje i skloništa za beskućnike te sam također otišao do policijske postaje gdje se vodi nestanak mog brata.

Informacija koju sam dobio od policije da znaju identitet osobe koja je pronašla mobitel, u tom trenu u meni je bila neka vrsta odaha. U stilu: policija će onda pronaći tog tipa koji ga je navodno slučajno pronašao, pa ćemo saznati možda nešto više.

Zato s tim detaljima nisam htio izlaziti u medije jer to su detalji policijske istrage i očekivao sam da će uroditi nekim plodom, međutim evo već dva mjeseca skoro ništa. Unatoč tome što policija zna identitet i, pretpostavljam, broj mobitela s kojeg je nas osoba nazvala da kaže gdje će ostaviti mobitel, policija ga ne može locirati.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Iz kategorije: Vijesti