Datum objave: 11. Listopad 2023

POTPORA UDRUGAMA / Nacionalni park „Krka“ snažno podržava borbu protiv raka

Diana Ferić
Diana Ferić

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, kada se diljem Republike Hrvatske organiziraju brojne javnozdravstvene manifestacije kojima se želi ukazati na važnost ranog otkrivanja raka dojke i odlaske na redovite dijagnostičke preglede.

Redovitim pregledom, koji uključuje samopregled, mamografiju i ultrazvučni pregled dojki, rak dojke može se otkriti u ranom stadiju, kada su izgledi za izlječenje mnogo veći. Više od 90 % oboljelih od raka dojke ima šansu za izlječenje ako se dijagnoza postavi u početnom stadiju i bolest ispravno liječi.

Svjesna uloge edukacije i prevencije u borbi protiv karcinoma, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ snažno podržava rad lokalnih udruga za borbu protiv raka. U sklopu Natječaja za financiranje projekata udruga iz proračuna JU „NP Krka“, prepoznali smo i odlučili podržati projekt „Vježbanje i prehrana u prevenciji karcinoma“ Lige protiv raka grada Drniša i projekt „Poboljšanje kvalitete življenja oboljelih i njihovih obitelji“ Lige protiv raka Šibensko-kninske županije.

U Nacionalnom parku 'Krka' ne samo da brinemo o očuvanju prirode, već i o dobrobiti naših sugrađana i prosperitetu cjelokupne zajednice. Zato pružamo podršku udrugama koje se trude olakšati život oboljelima od raka i njihovim obiteljima, ali i potiču prevenciju kod naših sugrađana“, kazala je ravnateljica JU „NP Krka“ Nella Slavica i dodala: „Svakoga dana, a posebno u ovom mjesecu, važno je shvatiti da redoviti pregledi mogu igrati ključnu ulogu u otkrivanju raka dojke u ranim stadijima, kada su izgledi za izlječenje mnogo veći, i zato kao ravnateljica, a prije svega kao žena, želim istaknuti važnost svih inicijativa i projekata usmjerenih na borbu protiv te zloćudne bolesti i zahvaliti ljudima koji u to ulažu svoj trud i vrijeme.

Nacionalni park „Krka“ ostaje posvećen podršci takvim vrijednim projektima i suradnji s lokalnom zajednicom kako bismo zajedno jačali svijest o važnosti prevencije i podrške oboljelima od karcinoma.

Iz kategorije: Vijesti