Datum objave: 04. Listopad 2023

LJUBAV PREMA PSIMA / Marko Aleksić je u svojoj podružnici Ghetto Dog škole do sada školovao oko 150 pasa iz Šibenika i okolice

Diana Ferić
Diana Ferić

Vlasnici i ljubitelji pasa iz Šibenika i okolice sudjelovali su na seminaru o poslušnosti, motivaciji i koncentraciji pasa koji je na svom poligonu za obuku pasa na Pokrovniku organizirao Marko Aleksić, policijski službenik Interventne policije i vodič službenog policijskog psa napadačke namjene po imenu Tigar. Obilježavajući prvu godinu rada tog poligona i škole za pse Ghetto dog u goste je pozvao znamenitog dog gurua Nenada Novaka, priznatog stručnjaka i velikana hrvatske kinologije.

Kad nije u službi Marko Aleksić na svom terenu vodi obuku pasa . Ove godine je uspješno školovao oko 150 pasa iz Šibenika i okolice. Njegov svakodnevni poslovni i kućni partner Tigar, s kojim se radi od njegovih najranijih dana, postao je ključna figura u policijskim operacijama i koriste ga u različitim situacijama - od narušavanja javnog reda i mira, preko zasjeda i blokada, do pretraga terena, a neizostavan je i na utakmicama visokog rizika.

Marko u svojoj podružnici škole Ghetto dog, pruža individualne obuke o poslušnosti, socijalizaciji i čuvanju pasa.

Sve što radim u školi, radim iz čiste ljubavi prema životinjama. Moja metoda temelji se na pozitivnoj nagradi. Svaki pas, poput Tigra, s kojim se radi s ljubavlju, pažnjom i stručnošću, može postići izvanredne rezultate. Njihov potencijal je neograničen”, tvrdi Marko, a to je pokazano i na seminaru.

Marko Aleksić bit će gost na posebnom događanju koje u povodu Svjetskog dana životinja 7. listopada na travnjaku ispred kluba Azimut organiziraju Šibenske šape i šibenski klub Azimut, uz podršku Javne ustanove „Nacionalni park Krka“. On će od 11 do 12 sati održati predavanje o treniranju pasa, na kojemu će demonstrirati njihov trening.

FOTO: Branimir Grubišić Gruby

Iz kategorije: Vijesti