Datum objave: 30. Rujan 2023

Doktori polimernog inženjerstva Antonia i Marko Omazić vratili se u Hrvatsku i u Šibeniku pokreću proizvodnju komponenti za poluvodiče u industriji čipova

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Doktori polimernog inženjerstva Antonia Omezić iz Vodica i Marko Omazić iz Vrgorca nakon uspješne karijere u Austriji vratili se u Hrvatsku i u Šibeniku uz potporu Inkubatora za nove tehnologije i poduzetništvo, Trokut Šibenik, Grada Šibenika i Zajednice za proizvodnju poluvodiča pri HGK. pokreću proizvodnju komponenti za poluvodiče u industriji čipova. Osnovali su startup tvrtku Meliori Polymer Engineering d.o.o. sa sjedištem u Šibeniku te pristupili izgradnji pogona za proizvodnju plastičnih komponenti koje su ključne u proizvodnji poluvodiča.
Antonia i Marko nakon dodiplomski studij na Kemijsko-tehnološkom fakultetu i diplomskog studija na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu doktorirali su na sveučilištu Montan u Austriji. Oboje su bili zaposleni na Institutu za polimere i Austrian Microelectronics Systems, a onda su odlučili pokrenuti vlastiti posao u Hrvatskoj uz potporu tvrtke u kojoj smo bili zaposleni. Iskoristili su pogodnosti koje im pružaju hrvatski poticaji za samozapošljavanje te mjeru Biram Hrvatsku. Prvi proizvod tvrtke Meliori Polymer Engineering u Šibeniku bit će vaferi za čipove.

Izvor: Trokut Šibenik i Večernji list

Iz kategorije: Vijesti