Datum objave: 27. Rujan 2023

Šibenski biskup Tomislav Rogić krstio Franu Škevina, peto dijete u obitelji Šime i Franke Škevin iz Betine.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski biskup Tomislav Rogić krstio je Franu Škevina, peto dijete u obitelji Šime i Franke Škevin iz Betine. Krštenje je bilo u sklopu župne mise crkvi  svetog Frane u župi Betina, a koncelebrirao je župnik don Miro Stojić. U homiliji biskup je čestitao roditeljima  najprije za otvorenost životu njihove obitelji, za pouzdanje u Boga s kojim su na svijet donijeli brojnu djecu. Potom im je čestitao  što svoju djecu žele odgajati u vjeri, od malena Bogu posvetiti krštenjem da ih milost Božja kroz život vodi i brani, nadahnjuje i prati. Zapravo, što više roditelj može za dijete učiniti nego da ga s Bogom poveže i na Boga upućuje.
-Vaša djeca imaju milost rasti u brojnoj obitelji, - kazao je biskup Tomislav, -biti oni radnici na njivi Gospodnjoj koji će od malena biti uz Gospodara, osjećati njegovu naklonost, blizinu, pomoć i ljubav, kroz vašu ljubav i vjeru. Obitelj je prva i nezamjenjiva škola čovječnosti. Najdublje utisnute poruke i vrijednosti one su što smo ih ponijeli iz obitelji.
-Zahvaljujemo svi dobrome i svemogućem Bogu što u našem narodu još ima takvih obitelji. Bez njih nema nam budućnosti. Molimo danas Gospodina da zaštiti obitelj i dostojanstvo čovjeka kako ga je On stvorio i daruje našem hrvatskom narodi brojnih obitelji. Kad bude djece u našim kućama onda će svega biti: radosti – zadovoljstva – prave ljubavi, ako djece ne bude sve se pomalo gasi i gubi smisao i svaku vrijednost. Ustrajmo u molitvi, učvrstimo vjeru i radujmo se životu jer nas vodi u vječnost, kazao je biskup u homiliji.

 

Iz kategorije: Vijesti