Datum objave: 25. Rujan 2023

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA U KIJEVU / Vijećnici HDZ -a propitivali Župana o slučaju cesta Šibenik i razlikama kod smjene Sanje Čatlak i suspenzije Roberta Miljkovića

Diana Ferić
Diana Ferić

Stanje u poduzeću Ceste Šibenik dominiralo je današnjim Aktualnim sat 20. sjednice Skupštine Šibensko-kninske županijekoja je održana jutros u Kijevu Predsjednik Županijske skupštine Stipe Petrina upozorio je skupštinare da se ta tema ne provlači previše, ali nije uspio. Otprilike 80 posto Aktualnog sata, pitanja vijećnika i odgovora župana Marka Jelića, pripalo je tom u zadnje vrijeme problematičnom poduzeću, javlja ŠibenikIN.

 Pitanje o Cestama Šibenik prvi je povukao HDZ-ov Marko Parat.

- Nakon svega što se dogodilo, može li nam župan Marko Jelić, koji je involviran u sva ta događanja, reći kakva je sad situacija u toj firmi, nakon štrajka, istrage nad direktorom Robert Miljkovićem i ostalim što se tamo događalo. On je očito vaš vojnik, uručio je otkaze petorici djelatnika, a sam je pod istragom zbog krađe goriva, guma… – pitao je Parat.

Petrina je upozorio župana da ne upada u te rasprave jer je HDZ sam mogao pronaći rješenje za Ceste Šibenik, što im je bilo i ponuđeno. Rekao je da je sam predsjednik Županijskog ogranka HDZ-a Željko Burić mogao riješiti taj problem, ali nije htio.

Međutim, Jelić nije izdržao.

- Volim pogledati katkad predstavu u teatru. Ni Skupština niti župan ne mogu zakonski ulaziti u tu tematiku, pogotovo jer su svi ti postupci u pravnom postupku. Oko Cesta Šibenik bila bi puno bolja situacija da se o tvrtki ne priča na stranačkim sastancima HDZ-a, na kojima se donose i nekakve odluke. Direktor Miljković nije krao gorivo, nego upravo suprotno, spriječio je krađu. Mogu se zakleti na bilo što da ste vi o tome razgovarali i na sastancima kninskog HDZ-a – odgovorio je župan Jelić.

HDZ-ova Sanja Jakelić nastavila je tu goruću temu. Pitala je župana koja je razlika između Sanje Čatlak, smijenjene direktorice Cesta Šibenik, i Roberta Miljkovića, kojeg župan podržava, a istraga nad njim je u tijeku.

- HDZ nije imao nikakve veze sa štrajkom u Cestama Šibenik pa prema tome ne možemo oko stanja u toj firmi imati ikakve odgovornosti. Dok smo mi bili na vlasti tvrtka je solidno poslovala – rekla je Čatlak.

Župan Jelić joj je odgovorio:

- U slučaju Sanje Čatlak Upravno vijeće je odlučilo da i za najmanju pogrešku ravnatelj može biti razriješen. Kod Miljkovića nadzorni odbor nije primijetio niti jedan problem. Istraga države pokrenuta je naknadno, i tu naše pravo prestaje niti mogu više to komentirati. Ako se utvrdi da su nešto loše napravili Miljković i ostali,  odgovarat će.

Međutim, Marko Parat je iznio i neke konkretne brojke.

- Zabilježen je pad prihoda u Cestama Šibenik od pet milijuna kuna u prvih šest mjeseci ove godine. Je li to istina? Ne vidim tu nikog iz Cesta Šibenik, a vi ste u to, župane, uključeni. Prijavili ste rast prihoda od rezerviranja i pumpali ih? Jako je malo odgovornosti vas kao župana. Sve to skupa nije smiješno, radi se o ljudskim sudbinama i dovođenje u pitanje ugovora koji se neće realizirati. Zašto to omalovažavamo. Nitko nije odgovoran za manjkove – rekao je Parat.

Rezultati se mjere na kraju godine, odgovorio mu je župan Marko Jelić.

- Mene zanima kako vi iz HDZ-a znate te podatke, a u drugim strankama to ne znaju. Kako dobivate podatke neovlašteno. Poslali ste upit? Niste, jer ne možete? Ovo je samo pokazatelj da se vi u HDZ- bavite Cestama Šibenik na taj način, a napokon se počelo raditi? Da se vi kao stranka ne bavite Cestama Šibenik, ne bi ni bilo problema – zaključio je Jelić.

Petrina je napomenuo županu da se Miljkoviću moraju oduzeti kartice firme koje su još kod njega. Jelić mu je odgovorio da ih ionako ne smije koristiti.

Na Aktualnom satu bilo je govora i o prokišnjavanju dvorane u Osnovnoj školi Murter-Kornati, povezivanju Kijeva javnim prijevozom s Kninom i Šibenikom, stiropornim bovama, čoporima vukova koji rade veli štetu i križaju se sa psima…

Stipe Petrina povukao je i tematiku o Mađarima u Primoštenu i po njemu ilegalnim kampovima, ali o tome se nije raspravljalo.

Nakon Aktualnog sata sve točke dnevnog reda izglasane su jako brzo.

 

Iz kategorije: Vijesti