Datum objave: 04. Rujan 2023

PRVI DAN NOVE ŠKOLSKE GODINE / Župan Jelić posjetio učenike osnovnik škola u Unešiću i Mirlović Zagori

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvog dana nove školske godine 2023./2024., župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić sa suradnicama posjetio je Osnovnu školu Jakova Gotovca u Unešiću i njezinu područnu školu Mirlović Zagoru te svim učenicima poželio uspješnu novu školsku godinu.

Na području Šibensko-kninske županije, u školskoj godini 2023./2024., osnovne škole pohađa ukupno 6.936 učenika (6.870 bez polaznika Centra za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“), od čega 794 prvaša, što je za 13 učenika manje u odnosu na prethodnu školsku godinu.

OŠ Jakova Gotovca u Unešiću, koju je danas u pratnji ravnatelja Živka Bulata posjetio župan dr. sc. Marko Jelić, pohađa ukupno 29 učenika u 6 razrednih odjeljenja, dok područnu školu Mirlović Zagoru pohađa 14 učenika u 2 kombinirana razredna odjeljenja. Ove školske godine, pet prvaša upisalo je i matičnu i područnu školu.

U obilasku razrednih odjeljenja OŠ Jakov Gotovac - PŠ Mirlović Zagora, župan je učenicima poželio uspješnu školsku godinu te im uručio prigodne poklone.

Budite marljivi, vrijedni i slušajte svoje učitelje! Znanja i vještine koje ćete steći u školi poslužit će vam kasnije u životu, bez obzira s čim se odlučili baviti. – poručio je župan učenicima.

Podsjetimo, OŠ Jakova Gotovca može se pohvaliti titulom međunarodne eko-škole, s obzirom da kroz svoje aktivnosti osvještava učenike o važnosti ekologije i posvećuje pažnju uređenju okoliša. No, od ove školske godine, odlukom ministarstva znanosti i obrazovanja, također je i jedina osnovnoškolska ustanova na području Šibensko-kninske županije koja će provoditi eksperimentalni program cjelodnevne škole.

Iz kategorije: Vijesti