Datum objave: 31. Kolovoz 2023

PORAZNA ANALIZA / Gotovo polovica građana i iznajmljivača u užem centru Šibenik u srpnju nije uopće koristilo kartice za podzemne kontejnere

Diana Ferić
Diana Ferić

Gotovo polovica vlasnika kartica za odlaganje smeća u podzemne kontejnere u užem centru grada nijednom nije provukla kartice što znači da smeće nije odložila u podzemne kontejnere. Analizom sakupljanja otpada i uvođenja kartica na podzemnim kontejnerima od 01.srpnja .2023 godime koju je proveo „Zeleni grad” utvrđeno je da u centru grada na podzemnim spremnicima od Ulice fra Jeronima Milete, do ulice Put Groblja ima 2487 korisnika sa karticama . Tijekom srpnja 1145 korisnik ili 46 posto njih nije očitao karticu . Na tom području je i oko 250 iznajmljivača s karticama, njih 136 ili 54 posto tijekom mjeseca srpnja nije očitalo karticu.

Od ukupno 1587 iznajmljivačau Gradu Šibeniku njih 324 ili 20 posto nema zabilježen odvoz otpada bilo karticom ili predajom kante, priopćili su iz „Zelenog grada”.

Zeleni grad Šibenik d.o.o kao davatelj javne usluge sakupljanja otpadastoga moli korisnike da otpad odlažu u spremnike, a ne na ulice, javne površine ili u prirodu. “Još jednom molimo sve korisnike da svi zajedno doprinesemo da ljepote našeg Grad bude još ljepše i urednije. „ZAJEDNO ZA JOŠ LJEPŠI I ČIŠĆI NAŠ GRAD ŠIBENIK“, poručuju.

Od 1. kolovoza ove godine u sustav kartica uvedeno je područje ulice Petra Preradovića, Stjepana Radića, Ante Šupuka, Bože Peričića, Kamenarska, Trg Andrije Hebranga, Vartoslava Lisinskog, 3.Studenog 1944. Od 4090 korisnika kartica njih 7 posto još nije preuzelo kartice.

Iz kategorije: Vijesti