Datum objave: 27. Kolovoz 2023

Šibenske brze brodice hitne medicinske pomoći na moru potvrdile izvrsnost u 15 uspješnih intervencija i spašavanja ljudskih života.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Brze brodice hitne medicinske službe na moru izgrađene u Iskra brodogradilištu Šibenik, iz dana u dan dokazuju svoju izvrsnost i potvrđuju umijeće šibenskih brodograditelja. Do sada su šibenske brze brodice imale 15 uspješnih intervencija u spašavanju ljudskih života i ukazivanju medicinske pomoći osobama kojima je pomoć bila potrebna, a do njih se nije moglo doći ni helikopterima. Vrijednost brodica izgrađenih u šibenskom škveru potvrdila je i Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu u intervjuu „Večernjem listu”.
Trenutno je u uporabi šest brzih brodica hitne medicinske službe na moru u Primorsko – goranskoj, Zadarskoj i Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Za nekoliko dana Iskra brodogradilište Šibenik isporučić će još jednu brodicu Primorsko – goranskoj županiji, a nakon toga će brze brodice dobiti Šibensko – kninska i Splitsko – dalmatinska županija.
Flota od šest brzih brodica koje su trenutno u porabi, istaknula je Maja Grba Bujević, ispunjava očekivanja i opravdava sva ulaganja u projekt uvođenja hitne pomoći na moru.

Iz kategorije: Vijesti